Sweets Hotel – slapen in Amsterdamse brugwachtershuisjes

30 januari 2021, door Manon (Hey Frits)
Sweets Hotel – slapen in Amsterdamse brugwachtershuisjes

Ben je op zoek naar een bijzondere plek om te overnachten in Amsterdam? Hey Frits heeft weer een leuke hotspot gevonden. Een hotel met 28 hotspots om precies te zijn, op de meest prachtige locaties in de stad. Meet Sweets Hotel. Hier logeer je in oude Amsterdamse brugwachtershuisjes!

Ik ben zo gek op bijzondere plekjes. Plekjes met een verhaal, op mooie locaties die er ook nog eens mooi uitzien. Sweets Hotel heeft het allemaal. In 2018 schreef ik al eens over het concept van Sweets Hotel. Door de hele stad stonden kleine, oude brugwachtershuisjes te verstoffen en een groep conceptontwikkelaars en architecten heeft de handen ineen geslagen om de huisjes een tweede leven te geven. De historische pandjes zijn omgetoverd tot uberhippe hotelkamers en Hey Frits mocht logeren in het huisje bij de Buiksloterdraaibrug in Amsterdam-Noord.

Manon in Sweets Hotel Sweets Hotel Buiksloterdraaibrug

Drie huisjes in Amsterdam-Noord

Alle huisjes zijn uniek. In Amsterdam-Noord staan drie brugwachtershuisjes en ik vond het extra leuk om juist hier te logeren omdat het de wijk is waar ik woon. Al tig keer ben ik langs dit huisje gefietst, maar nu mocht ik er blijven logeren.

Lees ook: Amsterdam-Noord – dit zijn de hotspots

Het brugwachtershuisje in Amsterdam-Noord Binnenkijken bij Sweets Hotel

Inchecken bij Sweets Hotel

Omdat de huisjes van Sweets Hotel door de hele stad liggen is er geen centrale receptie waar je kunt inchecken. Daar hebben ze natuurlijk iets op bedacht. Om in te checken moet je een app downloaden op je telefoon en daarmee kun je de deur van het huisje ontgrendelen. Hoe dit allemaal werkt krijg je in een mail duidelijk uitgelegd.

Sweets Hotel uitzicht Manon in brugwachtershuisje

Een piepklein huisje

En dan wandel je een piepklein huisje binnen. Met een tas op je rug is het onmogelijk om je om te draaien in het halletje, maar gelukkig kun je helemaal rondlopen en kun je je spullen kwijt rond het bed. Het Sweets Hotel huisje is super praktisch ingedeeld. Omdat er ramen helemaal rondom zitten was het zonde en raar om hier muren te plaatsen. Daarom hebben ze het bed, de badkamer en het keukentje in het midden geplaatst waardoor het huisje lekker licht is.

De keuken in het brugwachtershuisje

Badkamer en keuken

Fun fact: de badkamer is óók de keuken. Huh? Er zijn twee mysterieuze klapdeuren in het houten blok midden in het huisje. Via de ene kant kom je in de kleine badkamer terecht. Klein als in: niet breder dan de douchebak maar groot genoeg om prima te kunnen douchen en naar de wc te gaan. De wasbak scheidt de badkamer en de keuken (die gewoon helemaal compleet is) en die bereik je door de andere mysterieuze klapdeuren om de hoek te openen.

Praktische inrichting in het Sweets Hotel huisje

Netflix en Spotify

In dit kleine huisje van Sweets Hotel is vaak geen plek voor een tv, maar toch kun je een avondje Netflixen als je wil. Iedere kamer heeft een kleine tablet waarop je onder andere Netflix kunt kijken, Spotify kunt luisteren en op internet kunt. Ook staat er een draadloze speaker die je kan aansluiten op je telefoon voor beter geluid. Allemaal fijne extraatjes die je verblijf net nog wat beter maken.

Manon en Kirsten in Sweets Hotel

De omgeving van Sweets Hotel

Kies je brugwachtershuisje en kies een Amsterdamse wijk, of doe het andersom. Alle huisjes zijn anders ingericht, dus je kunt kiezen op looks of op locatie. Deze in Amsterdam-Noord is in ieder geval prachtig.

Details in het brugwachtershuisje

De Buiksloterdraaibrug ligt op loopafstand van de metro die je in 5 minuten naar Amsterdam Centraal brengt. Het Noorderpark met o.a. het leuke Pompet en het Noorderparkbad ligt om de hoek en ook de Van der Pekbuurt met allerlei winkels en horeca is vlakbij. Op ongeveer 30 minuten lopen vind je ook nog het Gedempt Hamerkanaal, waar allerlei leuke cafés en restaurants rondom heen liggen. Bekijk hier alle Amsterdam-Noord hotspots of lees over de verborgen parels van Amsterdam-Noord.

Details in het brugwachtershuisje Details in het brugwachtershuisje

Wat kost overnachten bij Sweets Hotel?

De prijzen liggen gemiddeld tussen de 150 en 250 euro per nacht, zonder ontbijt. Dat kan worden bijgeboekt voor 35 euro voor twee personen en wordt dan bij je huisje afgeleverd.

Manon aan het ontbijt bij Sweets Hotel Croissaint ontbijt bij Sweets Hotel

Disclaimer: Ik verbleef gratis bij Sweets Hotel in ruil voor content en een artikel. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodatie/de overnachting.