Turkije2 december 2022, door Maartje

Hillside Beachclub, Fethiye Turkije op repeat – dat is een uitermate goed idee

Turkije, 2 december 2022, door Maartje

Hillside Beachclub, Fethiye Turkije op repeat – dat is een uitermate goed idee

Meer dan eens komt de vraag wat 'je nou écht de aller fijnste plek ever vindt'? Zo'n plek waar je keer op keer terug wil komen en die nooit verveelt. Die kleinschalig voelt, met toch een groots (vakantie)resultaat. Waar het leuk is voor kids, maar zeker net zo fijn, smaakvol op alle fronten (van food tot looks) en leuk voor hun ouders. Daar heb ik eigenlijk gewoon een heel goed antwoord op: de Hillside Beach Club in Fethiye Turkije. Een no-brainer. Het resort dat opgebouwd is rond een kleine, idyllische baai omringd door groene heuvels, is jezelf terugtrekken en overgeven aan het vakantieritme, rust en de beeldschone omgeving. Het paradijs, zeggen ze, en eerlijk is eerlijk: dat komt toch wel heel dichtbij. De service is ongeëvenaard, net als het oog voor detail (en dan bedoelen we niet (alleen) in het in- en exterieur van het resort, maar zeker ook in service en aandacht voor alle gasten, klein en groot). Hillside Beach Club op repeat, dat is een uitermate goed idee. En wie er ooit een paar dagen is geweest, gaat dit beamen. Zo niet, dan eet ik ter plekke mijn schoenen op. Beloofd.

hillside beach club turkije

hillside beach club turkije

Er zijn van die plekken die een tweede keer tegenvallen en waar het beter is om de heerlijke herinnering van die eerste keer vast te houden. In die categorie valt de Hillside Beach Club absoluut niet. Sterker nog: het lijkt wel of het er iedere keer nog leuker en beter is. En ja, we zijn kritische gasten, vergis je niet.

Lees zeker dit artikel over de Hillside Beach Club maar even. Daar leggen we al precies uit hoe waanzinnig het oord is. Al mag daar nog best een enthousiaste ervaringsverhaal overheen. Hebben we! We gingen inmiddels alweer drie keer en keer op keer kunnen we niet wachten om de volgende te plannen.

Dat begint al bij aankomst: zorg (zeker als je met kindjes reist) dat je de mensen van de Hillside Beach Club een transfer voor je regelen na je aankomst op het vliegveld van Dalaman. Vanaf daar is het nog een uur rijden en zelf een auto huren is écht onzin: eenmaal ingecheckt bij Hillside Beach Club kun je met de shuttle service altijd nog een (heel erg leuk) uitje doen in de omgeving, maar eigenlijk ga je naar de Hillside Beach Club voor de Hillside Beach Club, laat dat duidelijk zijn. Een dag of vijf, of een week, is perfect en je wil in die periode eigenlijk nergens heen. Hoeft ook niet: er is genoeg te doen en met dank aan de verschillende restaurants en de goede chefs verveeld het eten ook na een week nog steeds niet. Maar daar komen we zo op terug; we zijn het vliegveld immers nog niet af.

Kom je rond 16.00 uur aan, dan is dat meteen de perfecte timing: het hotel hult zich dan in het mooiste lage zonnetje en je kunt meteen aansluiten bij tea time happy hour: overal staan de cakejes en andere pastries klaar, net als kannetjes thee, terwijl die eerder genoemde lage zon zich van zijn beste kant laat zien en schittert in de prachtige turquoise zee. Met een golfkarretje word je naar je kamer gebracht: dat is feest, want iedere kamer heeft hier een terras dat we het beste kunnen omschrijven als een overdekte buiten-woonkamer. Een extra buitenruimte met lekkere bank, salontafel en genoeg leefruimte eromheen om er, nah ja, te leven. En het beste daarvan: die buitenruimte heeft standaard een weergaloos uitzicht op die al even weergaloze baai. Cadeautje! Besef je meteen even hoe dat wakker worden is… Juist. Wakker worden met die prachtige, warme ochtendzon die glittert over de baai, terwijl je loom een beetje in en uit loopt op je eigen terrein voor even. De familiekamers hebben overigens een fijne en fraaie kidskamer die grenst aan het ‘terras’ en daarmee precies goed niet pal naast de hoofdslaapkamer grenst, maar wel dichtbij genoeg is. Wakker worden dus, en dan du moment beslissen hoe je je dag wil beginnen. Yoga kan, baantjes trekken kan, de kidsclub in kan, 3 uur lang ontbijten kan… Alles kan. Goddelijk!

Over goddelijk gesproken… De spa! Daar zijn er twee van op het (toch echt niet zo heel erg grote) resort. Een Balinese spa, waar je (o.a.) de meest verrukkelijke massages boekt, en de hammam. Misschien kies je automatisch voor die eerste, snappen we best, deden wij ook, maar dan mis je oprecht wat: de hammam is verrukkelijk (deden we ook). Bij de traditionele behandeling word je van top tot teen ingezeept, afgespoeld, ingezeept, afgespoeld, ingezeept, afgespoeld en repeat, en dat is dan heerlijk. Ach, ga het zelf meemaken and thank me later. Deze hammam vind je achter/ onder het hoofdrestaurant. De andere spa is een stukje Bali in Turkije en vind je in het adults only deel van het resort: aan de rechterzijde achter een poortje (waarvan het handvat simpelweg te hoog zit voor de allerkleinste gasten) wandel je via een idyllische pier naar een fantastisch stilte-strand en dus die spa: heb je 24 uur, gun jezelf dan in elk geval dit en je dag is compleet.

Al is de belangrijkste reden dat we keer op keer terug willen, dat het er ook zo leuk is voor de kids. Van alle leeftijden. Hand op ons hart: we kunnen geen oord bedenken waar het voor alle partijen van een gezin zo goed op orde is. Voor de aller kleinsten is er hele lieve en leuke opvang, mocht je even van eerder genoemde spa willen genieten of de boot willen pakken naar het adults only eiland (oh the joy). Voor de iets grotere kids is er een té leuk (maar echt) speelparadijs, waar iedere dag iets leuks georganiseerd wordt, zoals schatzoeken (en dan worden ze uiteraard geschminkt als piraatjes), stenen schilderen of kettingen maken. Er is een theater (en natuurlijk wordt er geoefend op een voorstelling) en alles gebeurt met zóveel liefde, zorg en aandacht dat onze toch best eenkennige koter niets liever wilde dan weer naar de kidsclub, en weer, en weer. Okéisgoed. En mocht jezelf vervelen, dan is er ook voor volwassenen van alles te doen. Zo maakten we een (hele leuk, al zeg ik het zelf) tie-dye strandhanddoek in het kunstcentrum van Hillside Beach Club. Who would have thought! Er zijn filmavonden  in de open lucht (met popcorn), thema-avonden en iedere watersport die je je maar kunt bedenken. We zien je daar, toch?

Hillside Beach Club