Turkije15 november 2022, door Maartje Diepstraten

Picture perfect resort Hillside Beach Club, Fethiye, Turkije

Turkije, 15 november 2022, door Maartje Diepstraten

Picture perfect resort Hillside Beach Club, Fethiye, Turkije

Het zou zomaar kunnen zijn dat je nog nooit van het Turkse Fethiye hebt gehoord. Of van de Hillside Beach Club, een vakantieresort in een kleine baai naast het stadje. Of de combinatie, het picture perfect resort Hillside Beach Club, Fethiye, Turkije. Dat ligt niet aan jou: de vakantiegangers die dit oord al wel ontdekt hebben, doen hun uiterste best om dit strikt geheim te houden.

 

Er kwamen zelfs smeekbedes of we alsjeblieft niet verder wilden vertellen dat het hier zo fijn is. Begrijpelijk. Snappen we wel. Dus we gaan hier niet vertellen dat de baai waarin de Hillside Beach Club ligt een van de mooiste is die we ooit hebben gezien. We gaan hier ook niet vertellen dat we geen ander resort kunnen verzinnen waar het zowel ouders als kids van werkelijk iedere leeftijd het leuker, lekkerder en relaxter hebben dan, nouja, dan waar dan ook basically.

Hillside Beach Club Fethiye

Hillside Beach Club Fethiye

We gaan ook niet vertellen dat de service om door een ringetje te halen is. Dat het personeel zo goed gemutst is dat het onmogelijk is om zelf niet ook vrolijk te worden. Je hoort me niet zeggen dat het de perfecte bestemming is om met het kroost heen te gaan – zeker voor ouders die het óók belangrijk vinden dat ze zelf een prachtige vakantie hebben met aandacht voor elkaar. En we zullen zwijgen over de fantastische spa, of dat er zelfs twee spa’s zijn waarvan de Balinese variant op het Adults Only gedeelte van het resort het perfecte spa-zijn aantikt, de picture perfect omgeving en over alle extra’s die voor de ultieme vakantie zorgen. Zelfs de winkeltjes zijn leuk en hebberigmakend… Maar nee, je hoort ons er niet over.

Nou ja, in een ideale wereld dan. Maar zo werkt het niet: in de Barts Boekje wereld móeten we wel honderduit vertellen over onze belevenissen bij de Hillside Beach Club. Mocht je me onlangs nog tegen zijn gekomen, op straat, in de tram, in de kroeg, en me gevraagd hebben naar mijn leukste reiservaring van de laatste tijd, dan zou ik je namelijk deze plek genoemd hebben.

En ik ben niet de enige: ruim 70 procent (!) van de gasten van de Hillside Beach Club zijn regulars en de klanttevredenheid is 100 procent. We lazen zelfs dat een studie aan de Universiteit van Harvard heeft aangetoond dat Hillside Beach Club het beste resort ter wereld is. Zonder dollen. Wij kregen dan verbaasde blikken toen mede-gasten ontdekten dat we Hillside-maagden waren… But no longer! We gingen niet een keer, maar twee en behoren nu dus tot die 70% happy few. Ha!

Dan nu wil je natuurlijk weten wat er dan allemaal zo briljant is. Komt-ie: de eerste van de twee belangrijkste punten is de fraaiheid van alles: de strandclub kan het best als uber-smaakvol omschreven worden, tot in de kleinste details. Van de bedjes tot de buitendouches en van de restaurants tot je balkon. En de natuurlijke omgeving is beeldschoon. Nummer twee is de service van de uitstekende en immer vriendelijke bediening: huilende baby? Je knippert (paniekerig) met je ogen en er staan twee mannen die je helpen met stoeltjes, slabbetjes, drinken, een broodje of gewoon een gekke bek. Dorst? Daar is je wijntje al (daar kom ik zo nog even op terug). Geen zin in entertainment? Ook dat wordt feilloos aangevoeld.

 

Ik ga ook niet vertellen dat de service om door een ringetje te halen is. Dat het personeel zo goed gemutst is dat het onmogelijk is om zelf niet ook vrolijk te worden. Je hoort me niet zeggen dat het de perfecte bestemming is om met het kroost heen te gaan – zeker voor ouders die het óók belangrijk vinden dat ze zelf een prachtige vakantie hebben met aandacht voor elkaar.

En er is meer: naast elk van de comfortabele lichtgrijze strandbedden en –matrassen vind je een belletje: druk en een er staat al een ober naast je. Hoewel een van de tiki-stijl barretjes nooit ver weg is want het resort is ondanks zijn fikse capaciteit van 350 kamers intiem. Over die wijn: Hillside Beach Club is volpension en anders dan bij de meeste resorts waar wij ooit aan mochten schuiven, is de ‘standaard’ zeker niet standaard: de huiswijnen zijn écht goed en er is keuze (alleluja). Sla vooral de rosé en de pinot grigio niet over. Inderdaad, gewoon inclusief, net als de Effes biertjes, de meeste cocktails, frisdrank natuurlijk, het meest uitgebreide buffet (3 x per dag) dat je ooit zag (er is zelfs een babychef!) én de drie a la cart restaurants! Een van de drie is overdag een beachclub voor burgers en pasta, ’s avonds is het een Italiaans restaurant. Dat is zo leuk; het personeel wil je met liefde alles laten proeven en maakt een bord/ een plank/ een tafel naar wens. En ja, ook dat is inclusief. Wil je echter na een paar dagen toch wat anders drinken, dan is er een uitgebreide wijnlijst: wij raakten verzot op de pouilly fumé. Hier moet je uiteraard aan het eind van je verblijf wel voor afrekenen maar ook dat is heel oke. Bovendien: zoals gezegd zijn de huiswijnen echt goed. Het tweede a la cart restaurant is Mediterraan, spierwit en aldults only.

Ook dat is leuk: Hillside Beach Club heeft een hele goede oppasservice. Je kunt er voor kiezen om je kindje ’s avonds zelf in bed te leggen en als hij of zij ligt te tukken, gaat de oppas een boekje op je balkon zitten lezen terwijl jullie het restaurant induiken. Zijn je kids wat ouder (vanaf 2 jaar), dan kun je ze ook overdag ‘onderbrengen’ in de kidsclub. En ja, het wordt bijna saai: zelfs die is leuk en smaakvol. Geen plat entertainment maar superleuk theater, surfclinics, snorkelen, varen enzovoort en zo verder.

Kun je mooi naar een van de twee adults only eilanden: naar een van de twee ga je met een bootje, de andere is afgesloten met een poort waarvan het handvat onbereikbaar is voor  Dat is de leukste: daar tref je ook een lunch-burger-stijl-tentje waar op een Green Egg gebarbecued wordt. Lekker! Aan de andere kant van de baai is het tweede gebied voor volwassenen. Daar drijven grote houten platforms op het water en je vind er de werkelijk fantastische spa. Vanzelfsprekend is een spabehandeling niet inclusief maar een geweldige Balinese massage van 90 (!) minuten kost omgerekend 50 euro. Dief van je eigen portemonnee (ik ging al 4 keer). Overigens is er ook een Turkse spa! Ook fijn heb ik me laten vertellen (maar zelf was ik dus al verzot op de Balinese versie). Naar huis maar een natte zwembroek? Zelfs daar is aan gedacht: naast de kleedhuisjes staat een centrifuge bedoeld om je natte badpak droog te zwieren. Ik kan nog úren doorzagen over Hillside Beach Club maar het stuk is al zo lang, en dan is er ook nog een prachtig dorp om over te vertellen!

Bovendien: zoals gezegd zijn de huiswijnen echt goed.

Fethiye

Fethiye

Want hoewel de baai, de bedjes, de restaurants, de spa, de eilandjes en de dobberende platforms lonken, en het verdomd lastig is om de club te verlaten, is het zonde om niet ook even de omgeving te gaan verkennen. Sowieso kan de receptie alles voor je regelen wat betreft excursies (er is een prachtige kloof in de buurt – surreëel!) en gaat er een aantal keer per dag een shuttle service naar het stadje. Ga aan het eind van de dag, struin door de souk-achtige binnenstraatjes en sluit je dag af bij restaurant Mozaïk – geen toeristische plek (zelfs de meeste regulars kennen het niet, wij kregen de tip van een local) met het allerleukste terras ooit, en met het lekkerste authentieke Turkse eten. Zoetekauw? Dan mag je Ulaslioglu Baklava Fethiye niet overslaan: volgens de locals de beste baklava in de wijde omgeving. O! En op dinsdag is het markt. De leukste dag om in de ochtenduren te gaan snuffelen naar souvenirs. Afijn, ik zei het hierboven al: we’ll be back. Ja. Ook wij. Niet verder vertellen.

Boeken doe je hier: Hillside Beach Club