16 maart 2020, door Maartje

Hoe ga je om met Corona tijdens het plannen van je bruiloft?

16 maart 2020, door Maartje

Hoe ga je om met Corona tijdens het plannen van je bruiloft?

Het lijkt sowieso wel alsof we in een film zitten de laatste tijd, maar wat als je dan ook nog eens je bruiloft aan het plannen bent? Huilen natuurlijk! Het Corona virus heeft echt invloed op ons allemaal en ook het team van Myrthe Regelt Het is enorm en razendsnel aan het schakelen om alle soon to be bruidsparen uit de brand te helpen.

Gelukkig zijn ze altijd lekker positief ingesteld en maken ze er het beste van, want er zijn óók voordelen! Heus. Myrthe & co realiseren zich dat ze jullie enorm kunnen helpen met het bundelen van deze zoek-je-voordelen-tips, dus dat is vast ons Corona-kado aan jullie. Alsjeblieft!

Foto credit: Liselore Stap

zoek-je-voordelen in de Corona crisis

Zijn jullie net begonnen met het plannen van jullie bruiloft? Komt jullie bruiloft er al heel snel aan? Of heb je misschien nog niet eens een datum? 

Op dit moment zijn jullie waarschijnlijk met z’n tweeën (en met eventuele kleintjes) thuis en hebben jullie niet de reistijd die je op een normale werkdag wel hebt. Kijk, dat is je eerste winst want dat betekent: tijd! Je dag ziet er anders uit en je hebt nu de ruimte om dingen anders in te delen, dus maak daar vooral gebruik van. Hieronder een lijstje van dingen die je nu alvast kunt gaan aanpakken, nu er extra tijd is. Een cadeau aan jezelf. 

Foto: Liselore Stap

Personal branding shoot by Liselore Stap Myrthe regelt het Myrthe Nijboer

Maak een checklist!

Of je nu net verloofd bent of midden in de planning van je bruiloft zit, een checklist voor wat er nu moet gebeuren is altijd handig, zeker gezien de situatie. Voordat Myrthe Regelt Het aan de slag gaat met het plannen van een bruiloft, beginnen ze bij het begin en dat is het maken van een concept en het vaststellen van een budget. Onderdeel van het Myrthe Regelt Het Online College is een uitgebreide checklist die Myrthe graag heel graag met jullie deelt. In het college staan bovendien ook tips & tricks voor als je wat verder in de planning bent. Hoe ga je bijvoorbeeld om met leveranciers? Hoe maak je een handig en overzichtelijk draaiboek? Of hoe maken jullie je bruiloft persoonlijk? Perfect dus voor op de bank: tips van een weddingplanner op je scherm!

Laten we het maar meteen zeggen; met de kortingscode: couchdiscount heb je tot maandag 6 April 2020 nog een lekkere korting van 30 euro te pakken ook!

Foto credit: Liselore Stap

Personal branding shoot by Liselore Stap Myrthe regelt het Myrthe Nijboer

Seal the deal!

Seal the deal! We begrijpen als geen ander dat deze tijd megaspannend is (vinden wij ook!) en dat het onzekerheden met zich meebrengt. Misschien dat je in een situatie zit waarbij jullie de bruiloft zelfs verplaatst moet worden. Dat moet je dan uiteraard zo snel mogelijk doen. Maar heb je de neiging om offertes voor jullie wedding tussen Mei en September (naar ons idee een safe-zone) nog geen akkoord te geven? Bedenk dan goed: alle data van de komende 6 weken worden verplaatst wat betekent dat data’s tussen Mei en September overvol raken. Wat wij onze bruidsparen in the ‘safe-zone’ vooral adviseren is om de datum meteen vast te leggen.

Foto credit: Liselore Stap

Personal branding shoot by Liselore Stap Myrthe regelt het Myrthe Nijboer

geloftes

Een tijdrovend klusje waar je de lat voor jezelf vaak hoog legt? Het schrijven van jullie geloftes. Want ja, je wil het goed doen en niet alleen tegenover je geliefde maar ook ten opzichte van aanwezige familie en vrienden bij. Dit wordt vaak uitgesteld door bruidsparen omdat ze het én lastig vinden én in het begin nog niet perse de urgentie voelen om daar mee aan de slag te gaan. ‘Dat komt nog wel…’ Maar wat als jij jezelf eens uitdaagt, en met jezelf afspreekt: ik ga daar op tijd mee te beginnen. Je kunt hiervoor een vast moment uitkiezen, bijvoorbeeld voordat je gaat slapen. Wat wij je als tip willen meegeven is om er eerst eens rustig een paar dagen over na te denken. Te bedenken: “Wat wil ik in mijn gelofte benoemen? Wat mag er niet ontbreken? Of welk gevoel wil ik overbrengen?” Schrijf steeds een paar woorden op die voor jou belangrijk zijn om over te brengen naar je geliefde, familie en vrienden. Zodra je dit hebt gedaan, probeer er dan een moment, herinnering of ervaring die jij of jullie samen hebben gemaakt er aan te verbinden. Zo maak je het een stuk makkelijker voor jezelf en komt er vanzelf een goede flow in jouw gelofte. En geloof me, dat gaat je veel meer rust brengen dus maak gebruik van de tijd. 

Foto credit: Angela Bloemsaat

Spotify Wedding playlist

Een praktische maar toch ook een hele leuke om alvast over na te denken is het aanmaken van jullie Spotify Wedding playlist. Het verzamelen van jullie favoriete songs gemixt in een playlist zorgt vaak al voor een spannende en gevarieerde muzieklijst. En je komt dan ook al een beetje in de stemming van je bruiloft. Wel zo gezellig als je toch binnenzit! Of het nu gaat om de muziek die wordt afgespeeld tijdens het binnenkomen bij de ceremonie, de achtergrondmuziek tijdens het diner of jullie (after) party playlist. Want je hoeft nu niet de hele dag te luisteren naar de radio-voorkeur van je collega’s. Je kunt in jouw eigen tijd je muziek zelf bepalen. En niet alleen door je headphone of oortjes. Leuk om dit allebei aan te vullen en uiteindelijk samen naar te luisteren! 

Tafelindeling!

Altijd wel weer een puzzel om deze te leggen. Want wie kun je nu het beste naast elkaar zetten zodat iedereen een leuke avond heeft? Best lastig, dus neem uitgebreid de tijd om daar al rustig over na te denken samen. Wat we ook vaak zien is dat er een switch is tussen de gangen, waarbij gasten een nieuwe plek krijgen, zodat je niet het hele diner naast dezelfde personen zit, een goede tip! 

Foto credit: Angela Bloemsaat

We hebben natuurlijk nog heel veel meer tips & tricks voor je die we ontzettend graag met je delen. Ben je benieuwd? Check dan hieronder de link naar het Online College van Myrthe Regelt Het met de kortingscode: couchdiscount geeft 15,- korting op het college van 85,- en dat tot 20 november. 

En dan om af te sluiten weer de woorden van Maartje:

Ga je binnenkort trouwen en ben je benieuwd naar al dat prachts van Myrthe Regelt Het (snappen we best) stuur dan een email naar info@myrthe-regelt-het.nl of neem een kijkje op de Pinterest. De perfecte manier om een realistisch pin-bord te maken met (laten we eerlijk zijn) het Hollandse budget, al die picture perfect inspiratie is vaak tijdens Amerikaanse miljoenen-weddings. Voor meer informatie bijvoorbeeld over de Online College kun je de website hieronder checken. Myrthe Regelt Het. O, en volg de weddingplanners meteen op Instagram

P.s. Laat in een reactie op de sociale media weten wat jullie graag lezen, want JAAA, dan gaat Myrthe dat regelen.

Personal branding shoot by Liselore Stap Myrthe regelt het Myrthe Nijboer