Zweden27 juni 2021, door Nina van Hilst

Hotel, trouwlocatie en shoots: Fabriken Furillen in Gotland, Zweden

Zweden, 27 juni 2021, door Nina van Hilst

Hotel, trouwlocatie en shoots: Fabriken Furillen in Gotland, Zweden

Of we Fabriken Furillen tippen als hotel, trouwlocatie of voor shoots weten we niet helemaal zeker, maar dat 'ie hier een plek verdient, is meer dan zeker. Op een afgelegen schiereiland op het Zweedse eiland Gotland in een voormalige kalksteen raffinaderij ligt Fabriken Furillen. Dat klinkt stil, industrieel en in contact met de natuurelementen. En precies zo ziet deze bijzondere plek eruit. Vol Zweedse warmte en hygge, dat zeker wel.

Fabriken Furillen

Fabriken Furillen

Dit is de droom: per boot naar het Zweedse eiland Gotland en daar een paar nachten spenderen bij Fabriken Furillen. Deze locatie is welbekend voor fashion shoots, hoogst bijzonder voor een trouwerij en ook gewoon te boeken om een nachtje – of meer – te komen slapen. Het zomerseizoen bij Fabriken Furillen is maar kort. Van begin juli tot begin augustus kun je bij dit bijzondere hotel komen slapen. Met enkele hotelkamers – met Hästens bedden – en wat nog meer afgelegen ‘hermit cabins‘ moet je wel een beetje mazzel hebben om een plekje te vinden.

Eenmaal bij Furillen binnen verruilt de koude, harde buitenomgeving zich voor een portie Zweedse vriendelijkheid. De contrasten tussen de betonnen omgeving, de rijke Zweedse natuur, de koele tinten en de warme interieurs is wat Furillen zo speciaal maken. Er zijn fietsen te leen om de natuur in te gaan, in het restaurant kun je terecht voor heerlijke gerechten en de verder zal het dagenlang ontdekken en genieten zijn. En kun je verwachten dat een verblijf op deze plek je voor altijd bij zal blijven.

Fabriken Furillen