Portugal11 juni 2021, door Nina van Hilst

Vintage glamour bij Hotel Marqi in Sintra, Portugal

Portugal, 11 juni 2021, door Nina van Hilst

Vintage glamour bij Hotel Marqi in Sintra, Portugal

Een van de mooiste dorpjes in Europa is Sintra in Portugal. Een sprookjesachtig dorp met paleizen, statige en vervallen landhuizen en smalle weggetjes met eeuwenoude bomen. Aan de voet van Sintra vind je het nieuwe hotel Marqi. Een klassiek Portugees landhuis omgetoverd tot mid-century slash 70’s cool hotel. Waar je heerlijk kunt recupereren in de schaduw van de bomen, tannen aan de poolside of wandelen naar een van de mooie, wilde stranden. Dan rest alleen de vraag, wanneer gaan we naar deze vintage glamour spot?

Portugal

Portugal

Het mooie aan Portugal is dat het niet al tientallen jaren is overspoeld door massa’s toeristen en bijbehorende – vaak slecht uitgevoerde – massarenovaties. Portugal is nog authentiek. En die typisch Portugese, soms wat vervallen, interieurs worden nu – met behoud van originele elementen – prachtig opgeknapt. Portugal kent mooie hotels, heerlijke restaurants en een authentieke sfeer. Precies zoals we het graag zien.

Hotel Marqi

Hotel Marqi

Het net geopende Hotel Marqi is zo’n goed uitgevallen plek. De acht hotelkamers zijn allemaal uniek en ingericht met vintage design. Een poolside met bar, een grote lobby, open haarden en verschillende terrassen vragen erom dat je grootste zonnebril, je mooiste badpak en jurken mee mogen in je koffer voor een beetje vintage glamour. Al vraagt de Portugese westkust er ook om dat je lekker in je shorts en slippers langs de wilde stranden hopt. We hebben er nu al zin in.

Marqi.holiday