5 november 2016, door Maartje

De Huiskamer van Rembrandt Amsterdam

5 november 2016, door Maartje

De Huiskamer van Rembrandt Amsterdam

Wat lazen we eind Augustus op voorjebuurt.nl? De wens van Judith de Vries om aan de rand van wat haar betreft het mooiste park van Amsterdam (en wij kunnen ons daar best een beetje in vinden), het Rembrandtpark in Amsterdam West, een nieuwe horecazaak te openen. 'Geen optrekkende scooters en auto’s langs je terrastafeltje, maar fluitende vogeltjes, uitzicht op een gezellige binnenplaats en het park binnen handbereik. Een plek waar je je altijd, alleen, met je moeder, je oma, of je beste vriend, terecht kunt. Verse gerechten, de hele dag door, misschien wel gemaakt door je buurvrouw van 2 hoog. Waar altijd iets te doen is; een proeverij, een boeken leesclub of een jeux de boules toernooi. En een vertrouwd gezicht die je vol enthousiasme verwelkomt en je favoriete koffie al klaar zet voordat je erom hoeft te vragen? Dit klinkt best goed toch? Waar het is? Aan de rand van het Rembrandtpark! Tenminste, dat is de gedroomde plek. Maar dan heb ik wel hulp nodig', zo begon Judih haar betoog en crowdfundingcampagne. Inmiddels, begin november 2016, staat de teller van die crowdfundingcampagne op 101% en dat betekent dat De Huiskamer van Rembrandt er dus écht gaat komen.

En nu is het zo ver! De Huiskamer is open! Een nieuw stamcafé, de 2.0 variant en dat dan voor overdag (tot 8 uur ’s avonds). Voor heel Amsterdam en de Rembrandtparkbuurt in het bijzonder.

barts-boekje-huiskamer

Het is een plek om te babbelen, een potje te schaken en een nieuwe hobby uit te proberen, met dank aan de beoogde workshops. En om te eten en te drinken, uiteraard. De Huiskamer van Rembrandt wil bovenal een sociale ontmoetingsplek zijn en dat wordt doorgetrokken in het menu: sharing is caring en dus gaan we delen. Kleine happen, deels van de vaste kaart, deel bereidt door thuis-chefs uit de buurt, zoals de Marokkaanse Harira soep van Yasmina, Marc's quiche met Hollandse seizoensgroenten en Maria's Portugese boquerones en sardientjes. De Huismaker van Rembrandt