Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
16 June 2019
  • 28-05-2018
  • Barts Kookboekje, Eten & drinken

Internationale prijs voor witte wijn HEMA

Internationale prijs voor witte wijn HEMA

We mogen hier op Bart HQ graag een wijntje inschenken. Liefst wit al doet een ultalichte Cote de Provence het op een mooie zomerdag ook bijzonder goed. Best koppig zijn we, en kieskeurig, als het op onze witte wijnen aankomt. Al willen we de heer Hamersma steevast op zijn woord geloven (vooral de omfietswijnen uit de Supermarktwijngids van zijn hand heeft ezelsoren). Ook fijn: dit lijstje dat NRC publiceerde. Maar we dwalen af. Vreselijk af. Want er is nieuws, internationaal nieuws: dit wijntje van ons eigen HEMA heeft een International Salute to Excellence Award in de wacht gesleept. En wie zijn wij om dat te betwisten? Wij zitten op de fiets hoor, heer Hamersma.

Het verhaal: de droge witte huiswijn van ons aller HEMA werd verkozen tot ‘best value’ wijn in de categorie Frans wit, uitgereikt tijdens de “World of Private Label” International Trade Show in de RAI in Amsterdam. In Amsterdam inderdaad, dus dan denken wij ook meteen... Ah, een thuiswedstrijd. Een beetje zoals we Belgie ook altijd douze point geven zeg maar. Mis. Er streden maar liefst 300 private label wijnen van 39 retailers wereldwijd om de titel. Ha! Voor drie eurootjes is-ie al van jou. Hollen maar.