Nederland, Zwolle7 maart 2022, door Barts Boekje

Stunning Streetfood bij JaffaJaffa in Zwolle

Nederland, Zwolle, 7 maart 2022, door Barts Boekje

Stunning Streetfood bij JaffaJaffa in Zwolle

Man man man, wat werd ons geduld op de proef gesteld.. Al in juli 2020 werden we namelijk massaal (dat wil zeggen: de inwoners van Overijssel) lekker gemaakt met de komst van de soon to be and stunning streetfoodbar JaffaJaffa. En het wachten werd beloond hoor: sinds de zomer vind je de zaak binnen (of eigenlijk in) de Zwolse stadsmuur. Want, na lang wachten is streetfoodbar JaffaJaffa in Zwolle eindelijk ready!

Turen en gluren door de ramen

Turen en gluren door de ramen

De reden van het lange wachten? Eerst moest er flink wat maanden geklust worden (en hoe!)… Oude elementen uit het monumentale pand bleven, Aziatische, Afrikaanse, Zuid Amerikaanse en zelfs invloeden uit het Midden-Oosten kwamen in de Zwolse mix (zowel in de looks als in het menu en natuurlijk gooide ook de Corona lockdown nog wat roet in het fusion eten.

Maar geduld is een schone zaak en na maanden (wat zeg ik, een jaar!) turen en gluren door de ramen (en muren, ha!) was het ineens 20 september 2021. Eigenaren Nancy (van Bistro Bonne Femme) en Jelle (van o.a. burgerrestaurant Ingeburgerd) mochten de oude deuren van het voormalig Liberije pand openzwaaien. Deuren naar een wereld van spetterende drankjes en funky fusions uit keukens van over de hele wereld.

Stunning

Stunning

Klinkt top en ontzettend stunning, maar wat krijg je dan op je bord? Borden moeten we eigenlijk zeggen, want bij JaffaJaffa gaan we lekker sharen. Dikke prima natuurlijk, want zo kunnen we de hele kaart testen. Van kip gemarineerd in koffie en cacao met guacamole, chimichurri en feta, naar ceviche van doradefilet met rode ui en ananas. Aziatische gestoomde buns, pittige ribbetjes, pita’s met dip en vegan kebab. Een vrijdagmiddag borrel met bintang-etje loopt hier met gemak uit tot een lange avond happen met vrienden aan een hoge tafel, naadloos gevolgd door swingen op vrolijke salsavibes met Mai Tai’s.

Goed-chaotisch interieur

Goed-chaotisch interieur

En dan nog even over het goed-chaotische interieur. Zo knap gedaan, je voelt je instant op Bali of Tel Aviv, en we proeven zelfs een vleugje Bombay. Zo goed doorgevoerd dat het, turend door het raam over de Zwolse gracht, die grauwe grijze regen meteen doet vergeten.

JaffaJaffa heeft 3 verdiepingen. In de kelder de: booming basement JaffaBar. Hang aan de bar met een goed glas wijn of geniet van een privé tafel met eigen tap (heus!). De begane grond is de JaffaMarket waar je alle happen van de menukaart deelt met je vrienden onder het genot van een lekkere cocktail. Boven vind je JaffaKitchen. Zoals je woord al zegt, hier is waar the magic happens en waar je in een iets intieme sfeer je de streetfood kunt laten smaken.