14 november 2018, door Maartje

Je perfecte (familie)zondag: spelletjes en lazy food @ Zondag bij Nieges

14 november 2018, door Maartje

Je perfecte (familie)zondag: spelletjes en lazy food @ Zondag bij Nieges

Nee nee, het is niks nieuws dat Meneer Nieges je go-to adres is in Amsterdam. Bekende plek, bekend verhaal. Maar misschien wist je nog niet dat de zaak zichzelf nog altijd aan het verbeteren en vernieuwen is? Is namelijk zo. Lekker oude stijl doen ze dat deze winter en eerlijk is eerlijk: dat kon niet beter uitpakken.

Zondag bij Nieges

Zondag bij Nieges

‘We hebben er de hele zomer over na kunnen denken’, zegt team Nieges zelf. En het werd: Zondag bij Nieges. Dat je daar aan moet haken is net zo’n no-brainer als de naam van het ‘feestje’ zelf: op zondag schuif je je stoel goed aan voor een ellenlange middag spelletjes spelen en van dat perfecte, zondagse lazy food. Een ander menu dan de rest van de week wat zowel leuk als jammer is. Want op zondag is het kroketten op brood (mijn keus… Can’t resist a garnalenkroket), dikke plakken zalm onder je al even dikke egg benedict en een patatje stoofvlees wat de klok slaat.

Geboren uit behoefte, heet dat zo mooi. Want wat wil een mens nog meer op zondag in de koude, Amsterdamse winter? Juistenem. Van zulks. Dat op je bord en gezellige mensen, spelletjes en een brunch (mimosa’s zijn er natuurlijk ook volop) die tot in de avond door gaat daar om heen. EN goede muziek. Echt leuke muziek. Niet van dat moeilijke maar van dat gezellige, gedraaid door een DJ die zijn muziekfiets bij Nieges naar binnen rolt en een extra pluim verdient voor zijn ensemble aan meezingers die je even vergeten was.

Kom je een beetje op tijd, dan zou je zomaar de gewilde banken bij het haardvuur te pakken kunnen krijgen; knappe jongen die daar nog wel gaat. Al is het donkere café gedeelte linksvoor ook ideaal voor wie met de hele familie of een grote groep vrinden komt. Want zondag.

Enne, mocht de zon er nou toch even doorkomen, dan liggen er op het nog altijd niet geëvenaarde terras van Meneer Niegens alvast wat dekentjes klaar voor de winterse kou.

Zondag bij Nieges wordt iedere zondag de hele winter van 18/19 gevierd. Nalezen kan op de facebook-eventpagina van de zaak.