Nederland, Limburg28 november 2022, door Bo Peters

Kasteeltje Hattem in Roermond is het liefste kleinste kasteel van Nederland om te eten én overnachten

Nederland, Limburg, 28 november 2022, door Bo Peters

Kasteeltje Hattem in Roermond is het liefste kleinste kasteel van Nederland om te eten én overnachten

Maar liefst 700 kastelen telt ons land, waarvan de kleinste ligt in het zuiden: kasteeltje Hattem. In midden-Limburg – historisch Roermond – om precies te zijn. Omgeven door een gracht, verscholen in het stadspark. Kasteeltje Hattem is dé plek waar je spontaan opnieuw wil gaan trouwen. Of je wil verstoppen voor een weekend getaway in deze drukke laatste maanden van het jaar. Niet te min omdat het hier sprookjesachtig mooi is. Ontdek picture perfect kasteeltje Hattem.

Overigens staat Kasteeltje Hattem uiteraard al even in ons overzicht met de mooiste/ leukste kastelen van Nederland. Duh.

Hattem in Roermond

Hattem in Roermond

Daterend uit de, zover de geschiedenis teruggaat, 15e eeuw. Gebouwd voor de happy few. Na vele omzwervingen in functies van het kasteel, nu met name bekend als de plek om te eten én te overnachten. Uiteraard vinden we het soms heerlijk om tijdens een nacht weg te slenteren door een stad, op zoek naar een knap restaurant. Maar soms, soms heb je geen zin in een zoektocht. Dan wil je gewoon weten dat iets goed is. En vanuit het eten zó je luxe suite inrollen. Voor die momenten is daar kasteeltje Hattem, met zijn 8 suites. Met die 8 suites is er plek voor 16 gasten. Intiem en knus dus. De suites zijn gelegen in de voormalige koetshuizen en door de huidige eigenaren omgetoverd tot ware parels. Een bubbelbad op je kamer staat ook tot je beschikking. En een uitzicht van heb-ik-jou-daar.

Dan nu het restaurant, want oh boy dat is goed. Verfijnde, verrassende gerechten uit de Franse keuken staan centraal met een mediterrane inslag. Ga voor een 2- tot en met 5-gangen menu. Waar dat menu dan uit bestaat? Nou, gerechten als oesters, kreeft en zeetong. Al nippend aan een glas goede rode wijn bij het kaarslicht, is je avond compleet. Hadden we al gezegd dat je daarna zó je bed inrolt? Bij deze dus. Het goede nieuws is dat de volgende ochtend er een verrukkelijk ontbijt voor je klaarstaat. Geserveerd in de glazen serre van het kasteeltje.

Op verkenning in de omgeving? Kasteeltje Hattem ligt in het groen – perfect dus voor natuurliefhebbers voor een wandeling of fietstocht. Oh, en Designer Outlet Roermond ligt op twee-keer-struikelen-afstand en je bent er. Je hóeft natuurlijk niet weg uit het kasteel, maar de keuze is in deze omgeving best wel reuze. Luxeproblemen.

 

Kasteeltje Hattem