14 december 2016, door Maartje

KERST VOLGENS RESTAURANT PESCA

14 december 2016, door Maartje

KERST VOLGENS RESTAURANT PESCA

(Let op, hier volgt een ideaal voorgerecht, maar een hoofd-to-share kan ook)

En toen was het alweer bijna kerst. Je kunt uit eten gaan die dagen, zeker, we zijn de eersten die dat beamen. Maar toch… Thuis achter de pannen is de halve charme van het hele gebeuren, non? Heus geen thuischefs aan deze kant van het internet, het mag maar weer even eerlijk gezegd worden. Wél enthousiaste eters aan de lijn, u inmiddels welbekend (nieuw op de site? Hoi! Wij zijn enthousiaste eters). Vandaar dat het ons wel een puik plan leek om een aantal favoriete restaurants een (eenvoudig) klasse-recept te ontfutselen. Om thuis de stijl te stelen en de bovenal: de show. Dat lukte, en hoe, vandaar iedere dag een recept om precies dat mee te doen. Graag gedaan. Succes (komt goed) en geniet!

Lees ook het recept van Restaurant Breda.

Een flink stuk vlees lijkt logisch tijdens kerst, of gourmet, een inmiddels oerhollandse kersttraditie (auw). Maar (ook) niet als het aan het Amsterdam Vistheater Pesca ligt! Bij het theater op de Rozengracht, waar je direct bij binnenkomst eerst je vissies uit mag zoeken en wegen, biertje in de hand, likten we de borden leeg waarin de mosselen zaten - man, zo lekker. Dus toen we aan de mannen van Pesca vroegen om een gerecht, gewoon, als het hen even uit mocht komen, toen hoopten, hóopten we al op deze. En jaaaa! Daar issie, de likjebakjemaarleeg mosselbouillon van Pesca, een klein beetje aangepast (oke oke) i.v.m. moeilijk te verkrijgen producten. Let op, dit is dus de bouillon, de mossels moeten er dan - uiteraard - ook nog bij.

Succes verzekerd. Voila: De Pesca Mossel Stock:

Boodschappenlijstje:

  • 5 sjalot
  • 2 prei
  • 4 wortel
  • 6 laurier
  • 3 eetl venkelzaad
  • 4 L citroensap
  • 4 L witte wijn

En dan? Simpel:

Schil en was alles van het rijtje hierboven (niet de wijn natuurlijk, die valt niet te schillen, net zo min als het citroensap, afijn, u get the point)
Snijd alles redelijk klein en zet aan in de pan
Blus met de citroensap en de witte wijn
Kook dit in naar 4 L en zeef
Laat afkoelen en vacumeer weg