Nederland15 februari 2021, door Maartje

3 x de leukste kindvriendelijke hotels in Nederland

Nederland, 15 februari 2021, door Maartje

3 x de leukste kindvriendelijke hotels in Nederland

Viel afgelopen jaar een beetje in het water vakantie-wise? Dikke pech natuurlijk, maar er is ook goed nieuws: Nederland heeft meer te gekke kindvriendelijke hotels dan je dacht. Zo wordt uit logeren met zijn allen een groot feest voor kleine logeervriendjes. We sommen er alvast drie op, en pak dan meteen onze tips voor de leukste campings in eigen land erbij! Je komt nog tijd te kort.

Lloyd hotel Amsterdam

Lloyd hotel Amsterdam

Het Lloyd Hotel aan de rand van het centrum van Amsterdam, in Amsterdam Oost, het meest bruisende deel van de stad, is sowieso een aanrader wat betreft prijs-kwaliteit verhouding in de hoofdstad. Maar een logeerpartij wordt helemaal onvergetelijk wanneer je een van de twee familie-kamers boekt: die hebben namelijk, let op, een zevenpersoonsbed! Jawel. Zo kun je als een complete kabouterfamilie slapen, gezelliger wordt het echt niet. En dan maar kruimelen in bed met z’n allen wanneer je er een filmpje bij pakt. Succes verzekerd!

Ook leuk zijn de kamers waarin een heuse schommel hangt. Vraag bij het reserveren even naar de mogelijkheden. Alle kamers van het Lloyd zijn namelijk verschillend, ook kamers binnen dezelfde prijscategorie. Overigens kun je pal voor het hotel goed parkeren (er is ook een parkeergarage) én kun je met de boot naar het Vuurtoreneiland! De zondagse lunch is leuk met de kleintjes, en de boottocht alweer een nieuwe ervaring.

DE LEUKSTE SLAAPPLEK VOOR KLEINE (EN GROTE) MACHINISTEN EN CONDUCTEURS: STAYOKAY UTRECHT CENTRUM

DE LEUKSTE SLAAPPLEK VOOR KLEINE (EN GROTE) MACHINISTEN EN CONDUCTEURS: STAYOKAY UTRECHT CENTRUM

Deze Stayokay locatie in het hart van het land en in het hart van Utrecht heeft namelijk een té leuke treinkamer. Geen laffe uitvoering met locomotiefbehang, nee, de treinkamer van Stayokay Utrecht Centrum goes all the way: een treinbed, treinboeken, een echte coupé en het is drie keer struikelen en je bent bij het Spoorwegmuseum.

(enne, dan gewoon, net als in de echte trein, een blikje Nutripops op schoot; we houden het immers graag zo echt mogelijk natuurlijk)

De Stayokay treinkamer werd samen met het Spoorwegmuseum vintage-stijl aangekleed en zal een feest zijn voor iedere mini machinist in dop. De kamer is voor de hele fam: met vier personen kun je er gaan slapen. Vaders en moeders in het grote bed, de kids in het stapelbed. Of andersom natuurlijk, ook wel eens leuk. En verder? Verder zijn op de kamer zelf alle ingrediënten aanwezig om de wereld van het spoor te ontdekken.

Al wil je natuurlijk meer. Geen probleem, want je slaapt sowieso op een van de leukste pleinen van Utrecht. Verder heeft de kamer een privé-badkamer en, het leukst: een oude treinkoffer vol met verhalen! Er zijn (trein)spelletjes, er is een speeltafel met treinbaan en zelfs het ontbijt is in treinthema (met je naam bij je bord!). Bovendien is een familie-entreekaart voor het Spoorwegmuseum (normaal gesproken € 17,50 per persoon) inclusief.

De Spoorwegmuseumkamer van Stayokay Utrecht Centrum is vanaf 129,- per nacht te reserveren (en daar krijg je dus ook die toegangskaartjes voor het Spoorwegmuseum bij).

Stayokay Utrecht Centrum – logeren in treinstijl

hotel Blooming

hotel Blooming

In het oer-Hollandse dorp Bergen, vlakbij strand, staat het best wel on-Hollands leuke hotel dat doordeweeks dé plek voor congressen is (oke, dat is heus niet zo leuk), in het weekend voor ontspanning (leuk wel). Want duinen equals rust én ongestoord uitrazen. Dat wordt nog beter op de kamer waar de bedden heerlijk zachte matrassen hebben, de kussens van één bij één zijn (meter, giga, ja!) en waar de grote ramen (vraag ernaar) uitzicht geven op het bos. Enkel bomen om je heen. Beter kan niet. O, wel dus: Hotel blooming heeft een groot zwembad. Het zal geen verrassing zijn dat je er heel goed terecht kunt met het kroost. Aan de ene kant is het namelijk rust wat de klok slaat (swipe naar links) en aan de andere lenen duinen en bossen zich bij uitstek voor het betere ravotten, hutten bouwen, tikkertje spelen en nadien uitpuffen met een verse limo (zomer) of warme choco (winter). Leuk voor het kleine spul en voor jullie! Want wie beweert dat kindvriendelijke hotels steevast niet leuk voor ouders zijn, is zeker nog nooit bij Blooming geweest.

En dan voor het slapen gaan nog een lekkere papfles én een verhaaltje. Hier lees je over onze favoriete voorleesboekjes.