13 mei 2020, door Imara Milatz

Het grote vermaak voor en met de kleine kids

13 mei 2020, door Imara Milatz

Het grote vermaak voor en met de kleine kids

Gaan we het van de daken schreeuwen? Jazeker! Het is het waard: Kids to go is hartstikke live en da’s net zo leuk als het klinkt (vinden we zelf dan). Voor alle retteketet things-to-do-met-kids-pret. All the way vanuit ons inspiratiepotje, komen de ideale tips om met de kids de leukste kidsproof én oudersproof (want hé ook voor ons moet het wel leuk blijven) activiteiten te doen. En nee, dan zou het wel heel on-Barts Boekjes zijn, niet je normale verstoppertje, tikkertje of de volledige inhoud van de blokkendoos maar over de vloer gooien (thank god). Maar juist van die spelletjes waarbij je echt wel stiekem even mag denken: dit had ik als kind zó leuk gevonden.

Not your usual storytime

Not your usual storytime

Bij het voorlezen uit het favoriete boek van de kleine opdonder op de juiste momenten vragen te stellen. Works like a charm! Een super simpel trucje tijdens het laatste verhaaltje voor het slapen. Zet de kleine aan het denken met vragen als: ‘wat zou je doen als dat gebeurt?’ of ‘Denk je dat Woezel het leuk vindt wat er gebeurt?’ Dit helpt kinderen om goed na te denken voordat ze iets besluiten te doen.

Lees hier over onze lievelingsvoorleesboeken!

Een ieniemienie car-wash

Een ieniemienie car-wash

Nog zo een twee vliegen in één klap verhaal. Verzamel alle speel auto’s, trucks, vliegtuigen -noem maar op- voor een groot schoonmaakpartij waar de lokale car-wash niet tegenop kan. Op deze manier vind je kleine schoonmaken leuk, believe us. Vul een bad of een teil en pak het grof geschut als plantensprays of lege knijpflessen erbij: maak er een waterfeest van.

Treasure hunting, the silver edition

Treasure hunting, the silver edition

Ouders met kids in the building wiens een fascinatie hebben voor alles wat maar met piraterij te maken heeft? Aye aye kapitein, we hebben dé leukste tip voor je kleine meneer blackbeard of alle Jack Sparrow’s. Verzamel wat (let op: niet breekbaar) spul, pak ze in met aluminium folie en de zoektocht kan beginnen. Bijna! Alleen nog alles verstoppen, het licht uit en de kids met zaklamp in handen op zoek naar het shiny verstopte zilver.

Grabbelton-gis-spelletjes

Grabbelton-gis-spelletjes

Een hele leuke dit! Vul verschillende kommen met verschillende texturen. Koud gekookte spaghetti bijvoorbeeld, maïzena, kiwi’s, gepelde druiven (voelt heel gek aan de kinderhandjes) je hebt vast het een en ander in huis. Blinddoeken maar en de kids mogen raden wat er in de kommen zit.

Friettafelen

Friettafelen

Het is feest in huis wanneer wordt gezegd dat we gaan friettafelen. Met een oud tafelkleed (of een wegwerpkleed) en folie eroverheen, gewoon alle patatjes (of frietjes, hoe je ze ook noemen wilt) en andere snacks over de tafel verdelen. Ketchup, curry, mayo, alles mag op -en van de tafel- gegeten worden. Niets gezelligers dan dit! En daarna? Hoppa, alles lekker in één handbeweging, makkelijk opgeruimd.