27 december 2018, door Maartje

In 2019 doe ik het écht: koken. Met dank aan Marley Spoon – Alle goede voornemens in een box

27 december 2018, door Maartje

In 2019 doe ik het écht: koken. Met dank aan Marley Spoon – Alle goede voornemens in een box

Want já, ik WIL (tegenwoordig) echt heus heel graag koken op de dagen dat ik thuis ben. Gezond eten voor mezelf en voor de grote en de kleine man. Maar ik wil ook tijd aan beide besteden aangezien de dagen veel te kort zijn. Bovendien wil ik die avonden dat ik wel de hort op ga (wat er wel iets minder now a days zijn, eerlijk is eerlijk, ergo de vorige regel) álles uit de kast halen. It better be good zeg maar. Over dat laatste gaat het gros van deze site en over dat eerste wil ik het hier even hebben. Want hoewel de kop van dit schrijven natuurlijk klinkklare marketingtaal is, ben ik 100% hartstikke verkocht: Marley Spoon heeft écht het gros van al onze goede voornemens in een box.

Marley Spoon

Marley Spoon

Eerlijk gezegd ben ik er over het algemeen slecht voor te porren hoor, dat hele koken. Het is niet dat ik het niet kan overigens – al dat proeven de afgelopen jaren heeft me een heel prima smaakpalet opgeleverd. Maar ik heb zo weinig zin om er over na te denken. Wat moet er nu weer op tafel? Pff. Ik heb welgeteld een drietal programma’s en die draai ik keer op keer af. En ja, dat verveelt. Dus ben ik oprecht blij als iemand iets aandraagt, een recept waarvoor ik geen miljard lastige ingredienten moet gaan zoeken, een cursus moet volgen om het stappenplan te begrijpen (ik vraag me af of sommige Nederlandse kookboeken wel echt in het Nederlands zijn geschreven) en waarvan het koken me maximaal een half uur kost. And that’s where Marley Spoon comes in. Alles wat je nodig hebt voor de Marley Spoon recepten kun je namelijk online bestellen, dat wist je vast al, maar je kunt de idiot proof receptenkaart (die ook nog eens knap vormgegeven is, daar zijn wij moeders slash young urban professionals namelijk ook rete-gevoelig voor) gewoon bewaren en de volgende keer, als je te laat bent met bestellen bijvoorbeeld, gewoon meenemen naar de supermarkt om daar je tasje te vullen.

Dat vinden de mensen van Marley Spoon dikke prima. Want ze willen vooral dat ook jij aan het koken slaat. Dus daarom vinden ze best oke om af en toe wat water bij de wijn doen. En die recepten, die wil je. Ik ben he-le-maal om. Want ze zijn er voor mensen die zich kooktechnisch in allerlei soorten en maten voordoen: zelfs voor hele luie nadenkers en stukken ongeduld als yours truly. Wat ik meestal verpak als: “ik heb het al zo druk, als ik dan thuis ben wil ik ook tijd hebben voor man- en zoontjelief”. Wat niet gelogen is overigens. Maar ik wil ook gezond(er) en goed en gevarieerd en heel erg lekker eten. Van biologische producten die goed zijn voor mens en milieu, dat ook. Om in de woorden van Mrs Jamie Li te spreken: Hungy, but lazy. But hungry. O, en ik wil ook écht niet iedere week de helft van onze ijskast weg hoeven gooien omdat het weer niet gelukt is om uit te pakken voor de avonddis. Dat wil ik dus allemaal. Als gevolg daarvan scrolde ik al vaker naar de Marley Spoon-pagina, ben ik on and off lid (want veel op reis natuurlijk) en iedere keer word ik oprecht weer verrast door de recepten daar: vooral door de eenvoud van het hele gebeuren. Je kiest uit de waslijst aan recepten op de site (knappe jongen die er niet iets lekkers tussen vind staan), ook op ingewikkeldheidsgraad uit te zoeken. Bepaalt wanneer je wat waar wil ontvangen en voor hoeveel personen en dan is het een kwestie van op de afrond-knop drukken.

En die recepten, die wil je dus. Ik ben he-le-maal om. Want ze zijn er voor mensen die zich kooktechnisch in allerlei soorten en maten voordoen: zelfs voor hele luie nadenkers en stukken ongeduld als yours truly.

Dus ben ik fan van Marley Spoon. De club ontwikkelt wekelijks met een team creatieve chefs die op hun beurt weer samenwerken met voedingsdeskundigen, heerlijke, gezonde en gevarieerde recepten, die ook nog eens aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingswaarde voldoen. Ha! Hoef ik daar zelf óók niet meer over na te denken.

Wij sloten het jaar af met twee te lekkere winterse easy peasy gerechten die inderdaad binnen een half uur op tafel stonden: een flammkuchen met zuurkool (niet te doen lekker!) en een pasta met boerenkool (jawel!). Oke, koppig als ik ben veranderde ik beide recepten wel een tikkeltje: aan de flammkuchen (had ik al gezegd dat deze echt fantastisch is?) voegde ik wat chillivlokken toe voor wat extra spice – hele prima keuze al zeg ik het zelf. En bij de pasta met boerenkool vergat ik het kookvocht te bewaren (ik zei toch: ongeduldig…) en besloot dat te vervangen door rode wijn. En ook dat pakte eerlijk gezegd bijzonder goed uit.

Zie trouwens ook even mijn instagram, voor bewijs dat ik echt zelf gekookt heb en voor meer foto’s van het resultaat. Spoiler alert: waterindemondloopmateriaal. Zie: @bartsboekje.

Wil je nog ook gaan bestellen in het nieuwe jaar (en ja hoor, echt, trust me, dat wil je) dan mag ik nog een kortingscode weggeven ook. Let wel: deze is alleen voor nieuwe Marley Spoon leden. Opdat de onwetenden ook eens mee gaan maken hoe fijn Marley Spoon wel niet is. Gebruik de code: BARTSBOEKJE2019 bij je volgende bestelling en je krijgt 50% korting. De code is twee maanden geldig.

Bestellen doe je zo

Succes!