9 juni 2017, door Maartje

LEKKERE DIKKE BOTERHAMMEN MET PASTRAMI VAN SPINGAREN

9 juni 2017, door Maartje

LEKKERE DIKKE BOTERHAMMEN MET PASTRAMI VAN SPINGAREN

Shoutout to the meatlovers, de carnivoren, de vleesfetisjisten, de anti-vegans... We feel ya! Hoe verantwoord, hoe goed en hoe zaaalig een vegamaaltje ook kan zijn: soms MOET je gewoon die hartige, je ne sais quoi-smaak in den mund, die alleen kwaliteitsvlees je kan geven. We get that, ok. We from Bart getten, wat truly lekker is.

En wie het ook helemaal getten, zijn de breinen achter Spingaren, Vleeshouwers & Groentemakers. Maandenlang hebben ze geproefd, getest, geprobeerd, gesleuteld, gefaald een weer opnieuw geprobeerd met uiteindelijk dit hoog staaltje lekkerheid als resultaat. Hun eerste product: een smaakvolle pastrami die gedurende 10 dagen met veel toewijding is gepekeld, ontzilt, gekruid en gegaard.

Reeds gelanceerd tijdens de rollende keukens van Amsterdam, lanceert Barts Kookboekje het nu hier. De pastrami aten we vandaag als lunch, en wel op de klassieke NYC sandwich manier: een beetje groen onderop, een zuurtje bovenop, en wat mosterdmayonaise om het af te maken.

Wat je dus echt daadwerkelijk serieus nodig hebt, voor 4 personen

400 gram pastrami van Spingaren
8 plakken knapperig brood
Roomboter
Rucola
Ingelegde rode uien (zie hieronder het recept), of gewoon plakjes augurk
Mosterdmayonaise

En zo maak je het

Smeer een laagje roomboter op de plakken brood. Beleg eerst met wat rucola, dan met een flinke plak pastrami en leg er een zuurtje (ingelegde ui of augurk) bovenop. Top af met een flink wat mosterdmayonaise.

Dit eerste product dat Spingaren heeft ontwikkeld belooft veel goeds! Het ambachtelijke Amsterdamse bedrijf legt zich tevens vol passie op het artisanaal maken van charcuterie en het inleggen en fermenteren van groente en vis. Stay tuned!

Barts-Boekje-rode uiINGELEGDE RODE UIEN

Wat je nodig hebt

2 rode uien
250 ml appelazijn
3 eetlepels suiker
snufje zout
Laurierblaadje

En zo maak je het

Pel en snijd de rode ui in flinterdunne plakjes en gooi ze in een vergiet. Overgiet de ui met een halve liter kokend water en laat goed uitlekken.

Laat de suiker en het zout in de azijn oplossen in en voeg het laurierblaadje toe. Voeg daarna de uien toe aan het azijnmengsel.

Na een paar uur zijn de uien voldoende ingelegd en kun je ze gebruiken. Goed afgesloten in een bakje of potje zijn ze nog enkele weken houdbaar in de koelkast.

x Marijn