18 februari 2020, door Michel + Renske

5 x leuk in Port Elizabeth, Zuid-Afrika

18 februari 2020, door Michel + Renske

5 x leuk in Port Elizabeth, Zuid-Afrika

Wie op vakantie gaat naar Zuid-Afrika, en niet (meteen) kiest voor Kaapstad (maar daar later uiteraard nog wel heen gaat, want hoe zou je dat niet kunnen doen), en wie geen zin heeft om van Johannesburg helemaal naar de kust te rijden (en zichzelf daarmee een lange lange autorit bespaart) vliegt op Port Elizabeth. Heus waar. Om vanaf daar de Garden Route te volgen. Ha! Natuurlijk, er zijn ook andere constructies te bedenken, maar vliegen van Johannesburg naar Port Elizabeth is 1) kort (1,5 uur), 2) erg voordelig (35 euro per persoon) en 3) je zit meteen in een leuke stad waar nog best behoorlijk wat te happen en de stappen valt. Pure winst noemen we dat. Slapen? Dat doe je hier. En daarna pak je onderstaand lijstje erbij.

Banneton Bakery Port Elizabeth

Banneton Bakery Port Elizabeth

Banneton Bakery Port Elizabeth is de absolute must wanneer je in Port Elizabeth bent tijdens de ochtenduren e  dus, vanzelfsprekend, moet ontbijten. In de bakkerij wordt alles vers gebakken, van croissants tot ambachtelijke zuurdesembroden. Het allerbeste: alles komt uit een open keuken dus je ziet een en ander live gebeuren (meteen ook een meer dan prima activiteit voor als je met kids reist). Daarnaast maken bij Banneton Bakery Port Elizabeth heerlijke koffie en ligt de zaak aan de hoofdweg, die niet te missen valt. Parkeren voor de deur. Ga en bestel de french toast. Ps. Er is een kinderhoekje aanwezig, inclusief houten blokken, schoolkrijtjes met bord en puzzels.

Urban Espress Coffee Co 

Urban Espress Coffee Co 

Dit is nou eens een echte koffiebar met eigen roosterij achter in de zaak. Goed voor een tweede ronde koffie na je ontbijt of gewoon een destination an sich. Mocht je nog ruimte over hebben: er worden lekkere taartjes verkocht. Je zit zowel buiten als binnen leuk.

Something good roadhouse

Something good roadhouse

Absolute favoriet (en niet alleen bij ons) is Something Good Roadhouse. De plek ligt op het puntje van een inham en heeft voor de deur ook nog een klein strandje. Daarnaast heeft het een speeltuin met een hoofdleter S. Daar heb je  geen omkijken meer naar. De kaart? Voor ieder wat wils. Burgers, pizza maar ook vistaco’s of ander visvoer. En de snacks? Die zijn voortreffelijk – sla ze niet over. Er is een groot assortiment aan sapjes/ smoothies/ cocktails en meer. Zonnetje erbij en hop, een blij mens, groot en klein.

Vanaf Port Elizabeth rij je makkelijk naar Addo Elephant Park. Dit kost je drie kwartier. Meer weten over Addo Alephant park? Koop Cool Cape Town!

Na een lange vertraagde vlucht wil je niks liever dan inchecken en thuis blijven. Toch? En zoals algemeen bekend is, ga je in Afrika niet meer de straten op als het donker is (NOOIT doen). Hoera dus voor je eigen uber eats account die je in het buitenland ook gewoon kunt gebruiken. Twee klikjes en je eten komt aan op je vakantieadres. Wij raden voor Port Elizabeth absoluut Sushi Toro aan. Snel, hemels en vullend. Dikke tip.