Nederland28 juni 2019, door Barts Boekje

Je ultieme zomermoment is héél dichtbij: de leukste campings in de buurt

Nederland, 28 juni 2019, door Barts Boekje

Je ultieme zomermoment is héél dichtbij: de leukste campings in de buurt

La la la, het is eigenlijk ieder jaar hetzelfde liedje: we kijken uit naar de zomer, wachten op de zomer, wachten duurt lang en dan is ‘ie er eindelijk en besef je dat je eigenlijk nog geen goede zomerplannen hebt gemaakt. La lalaaa. Gek hè, hoe dat werkt; wacht je heul lang op iets, is het er eindelijk, komt het alsnog onverwachts. It’s magic! Nou goed. Voor wie net als wij achter de zomerse feiten aanloopt: tiktak, de tijd om er wat van te maken is nu. Nu, nu, nu. Maar wij snappen natuurlijk ook dat je niet nu, nu, nu stante pede wegkunt. Daarom houden we het makkelijk, lekker dichtbij huis, of zoals we bij Bart graag zeggen: little escapes. Maar dan de camping editie. Wij presenteren u: de leukste campings dicht in de buurt. La la!

RØSTIG

RØSTIG

Je krijgt hier bij RØSTIG genoeg ruimte om alle rust (RØST, rust, you get it) te pakken, letterlijk en figuurlijk. Lees een boek (eindelijk tijd voor), doe mee met één van de workshops die dagelijks gegeven worden (alle smaken zijn er: meditatie, zelfontwikkeling en yoga), ontspan in de drijvende wellness (ja, ja, ja!) en geniet. Zoals de lui achter RØSTIG zelf zeggen: ze zijn de ambassadeurs van de lage hartslag, de Zuidas van het zen-gevoel en de Harvard voor hangmat-luieren. We couldn’t have said it better. Alle workshops zijn trouwens in de prijs inbegrepen, dus geen onverwachte uitgaven of kleine lettertjes. Aan het water, in het groen en van alles leuks te doen op het kamp zelf, maar ook zeker in de omgeving.

RØSTIG

Camping Zwier - Vinkeveen

Camping Zwier - Vinkeveen

Ook wel best omschreven als: de vrijhaven van de stad Amsterdam. Die ongecompliceerde favoriet waar je naartoe gaat als je een weekendje natuur met toch genoeg comfort wilt, dat is Zwier in Vinkeveen. Bij Zwier kun je kamperen – tussen aanhalingstekens – terwijl je op een lekker comfy bed slaapt in een vooropgezette bell tent. En met gelijkgestemde mensen die echt voor een weekendje rust komen maar toch soms even een gezellig praatje maken in het gedeelde glazen keukengebouw of bij het avondvuur. Natuur, knusheid, comfort en rust, dat is hoe wij Zwier het liefst omschrijven.

Camping de Lievelinge - Vuren

Camping de Lievelinge - Vuren

Sinds de camping in 2012 voor de eerste keer open ging is het volgens velen de allerlievelingste stek van het land, wat kamperen betreft. Niet zo gek aangezien het kampeerterrein gekocht werd en gerund wordt door de eventmanagers achter Wink, het bureau dat o.a. verantwoordelijk is voor de ELLE Style Awards en A Day at the Park en dat regelmatig ingehuurd wordt door o.a. Diesel, Levi’s, Corona, Grolsch, G-star enzovoort enzoverder. En die camping dan? Dat doen ze er bij, omdat het zo leuk is. Succes verzekerd. PS: Niets is de eigenaren vreemd dus houd de Lievelinge ook in de gaten voor de aankomende (kids)events. En de camping is een puike plek voor de betere trouwpartij!

Camping de Lakens - Bloemendaal

Camping de Lakens - Bloemendaal

Naast kamperen the old school way kun je bij Camping de Lakens ‘huisjes’ huren die geïnspireerd zijn op de welbekende zilverkleurige Airstream Caravans, een yogaweekend boeken, de sauna verkennen, een van de luxe tenten – beachlodges – reserveren, de backpackshack in duiken (voor rugzaktoeristen, briljant natuurlijk), aanhaken bij een van de kleinschalige festivals die er georganiseerd worden of gewoon een dag vertoeven in de strandtent van de camping, Gestrand.

Camping Het Buitenland - Nieuw-Amsterdam

Camping Het Buitenland - Nieuw-Amsterdam

Creatief, oer-gezellig, duurzaam en gewoon heel aantrekkelijk. In die categorie is Camping Het Buitenland ook al even favoriet. Verstopt tussen het Drentse platteland vind je Camping Buitenland, een project gekocht door vijf vrienden die het drukke Amsterdam wilden verlaten, iedere keer als het even kan, voor een ‘stukje’ Buitenland in de buurt. Ze kochten het terrein van 9 hectare, vlak onder Nieuw-Amsterdam tussen een zwemmeertje en een bos en creëerden daar een  kleurrijke en eigenzinnige camping waar iedereen welkom is en waar zelfbouwers en architecten alle vrijheid krijgen om te bouwen aan hun ideale vakantiehuis.

Strandcamping Groede - Sluis

Strandcamping Groede - Sluis

Zoals de naam al doet ver’groede (hihi, see what I did there) strooit Strandcamping Groede in Zeeland gretig met vitamine V: vakantie en vrijheid. Je moet er ‘heulemaal’ voor naar Zeeland, maar vooruit, dan hebbe ge ook wâh. Wat heb je er dan? Prachtige panoramahuisjes op het strand, gezellige veranda-chalets of gewoon ingerichte stacaravans. Plus een omgeving met zee, dorpjes en strandpaviljoens. Hondjes zijn ook in de strandhuisjes hartstikke welkom, dus daarom duizend hartjes voor Strandcamping Groede.

’t Buitenland - Alphen

’t Buitenland - Alphen

Is alles volgeboekt? La lala, kut. Maar noteer deze dan alvast op je lijstje van voor de winter: ’t Buitenland. Luxe versus back to basic, van allebei een beetje, in een plaatje van een authentieke yurt bijvoorbeeld. Kampvuur maken en badderen in de hottub, dat is wat je er doet. Daarom nu boeken, is in de winter la la lekker pûh zingen. Da’s ook eens leuk.

Camping Lolotte - Neede

Camping Lolotte - Neede

Als je tot dusver hebt gelezen, maak u schrap! Want we zijn aangekomen bij de meest avontuurlijke camping van het rijtje. Want Lolotte omschrijft zichzelf graag als ‘de camping voor bevlogen boomklevers, nieuwsgierige achtertuinavonturiers, onverschrokken padvinders en hun ouders.’ I-de-aal voor je stadskind dus. En voor jezelf. We bedoelen, heb jij nou al eens een vuurtje gestookt? Bij Lolotte mag het. Als je durft.

Duincamping Geversduin - Castricum

Duincamping Geversduin - Castricum

Duincamping Geversduin valt onder dezelfde groep als Camping de Lakens en het immens populaire camping Bakkum (een begrip onder Amsterdammers vooral, komen we zo op), laat dat een teken zijn. Naast – net zoals bij de Lakens – ‘gewoon kamperen’ kun je hier ook tal van idyllische, leuke, snoep accommodaties huren. We noemen een tenthuisje, een boomhuisje, een groentehuisje, een strandhuisje of – ook heel leuk: een hobbitwoning.

Camping Bakkum - Duin en Bosch

Camping Bakkum - Duin en Bosch

Heeft Camping Bakkum nog enige vorm van introductie nodig? Nee hè, jij yup. Het is misschien wel de bekendste ‘creatieve gezinscamping aan zee’ van ons land, met alleen gevolgen vandien (‘rust, ruimte en ruzie over veryupping,’ zoals het Parool het mooi samenvat. Maar goed, da’s een ander verhaal – en meer iets voor het Parool). Naast fijne, knusse campinghuisjes ook bij Bakkum genoeg ander vertier: er is een surfschool, er is pizza, er is trand en er is een openluchttheater.

Zon, zee, strand - Callantsoog

Zon, zee, strand - Callantsoog

Het strand van Callantsoog is het rustigste en witste zandstrand van Nederland. Hier, op nog geen tien minuten wandelen van de zee en midden in natuurgebied Het Zwanenwater, ligt het kleinschalige vakantiepark Duynpark het Zwanenwater. In de volksmond beter bekend als Zon, zee, strand. Een unieke plek met toffe tenthuizen verscholen tussen het helmgras, elk in zijn eigen duinpan. Er zijn drie verschillende soorten verblijven: de Duinlodge voor zes personen (vier volwassenen en twee kleintjes) met een eigen toilet en buitendouche. De Strandlodge waar je met acht man in kan, met een vrijstaand toilet en een douche in een tobbe. En er zijn fotogenieke tipitenten, de Jutters, voor vier personen.

Update'je: Camping de Roos - Beerze-Ommen

Update'je: Camping de Roos - Beerze-Ommen

Vergeef ons, we waren er zowaar nog eentje vergeten. Ja, dat krijg je als je achter de zomerse feitjes aanloopt. Maar zie hier: Camping de Roos! Want waar ze op Camping Bakkum nog wel eens moeten vechten voor wat rust en ruimte, is bij de Roos overal ruimte, rust en natuur voor iedereen. Deze natuurcamping ligt in het rivierduinlandschap aan de Overijsselse Vecht en staat dus bekend om, ja hoe zullen we het zeggen, de leuke integratie met de natuur. De te huren huisjes hebben namen als Doornroosje en Heideroosje, dus je begrijpt, vinden wij hartstikke leuk.