Frankrijk13 maart 2023, door Anne Abendroth

de perfecte glamping hideaway in Frankrijk (Dordogne): Petite Vallée

Frankrijk, 13 maart 2023, door Anne Abendroth

de perfecte glamping hideaway in Frankrijk (Dordogne): Petite Vallée

Hallo zomer! Hallo zon! Hallo vakantie! O, hallo Frankrijk, vaak toch voor veel mensen het logische gevolg op al deze 'hallo's'. De nieuwste ontdekking onder de Franse zon, vraag je? Hallo Franse hideaway, hallo Glamping Petite Vallée! Een heerlijke hideaway om even helemaal tot rust te komen en te genieten van de mooie natuur. U snapt: linea recta op naar Frankrijk! À bientôt!

Petite Vallée

Petite Vallée

De accommodatie die de gezellige naam Petite Vallée draagt, wordt gerund door de Nederlandse Hans en Yasmine. Petite Vallée is het resultaat van hun gezamenlijke passie voor voedsel en duurzame landbouw. Petite Vallée neemt je dan ook mee in hun levensstijl – zo’n beetje zoals iedere (stadse) bewoner het op zijn vizier heeft, toch?

Misschien vraag je je af hoe deze levensstijl is ontstaan? Simpel. Het koppel reisde een tijdje geleden in een campervan en zag first hand wat het effect is van het huidige voedselsysteem op de wereld en de biodiversiteit. Ze vonden dat ze meer kennis moesten opdoen over de manier waarop voedsel op een duurzame manier kan worden verbouwd. Zo gezegd, zo gedaan.

Toen ze een supermooie, kleine vallei tegen kwamen in het hart van het ‘sprookjesachtige’ Perigord Noir omringd door eikenbossen, kronkelende rivieren en het ongelooflijke eten, werd Petite Vallée geboren. Pluspunten dat je in de kleine vallei heel veel kunt doen en ontdekken, terwijl je ook veel me-time hebt.

Petite Vallée bestaat uit drie charmante stenen huizen die verdeeld zijn over het terrein. Voor de echte avonturier is het bal, want je kunt ook overnachten in safaritenten, terwijl je tuurt naar de sterrenhemel. Wat dacht je van lekker luieren aan het zwembad, een wandeling maken in het bos of genieten van de lokale en biologische gerechten? Er worden twee keer per week producten vanuit de eigen tuin aangeleverd voor op de menukaart. Hoe leuk!

Oh, en voor de kids is het ook fijn vertoeven. Zo mogen ze hun eigen pizza maken met de chef en buiten is het non-stop rondstruinen geblazen. Enne… Eén keer per week kun je genieten van een lokaal en voornamelijk vegetarisch menu gemaakt van de eigen producten, wild geplukt voedsel of delicatessen van boerderijen in de buurt.

Petite Vallée