30 september 2019, door Maartje

LITTLE BEACH HOUSE BARCELONA – je wil het

30 september 2019, door Maartje

LITTLE BEACH HOUSE BARCELONA – je wil het

Ah, daar is de droom die Soho House heet weer, mijn absolute favoriet waar ook ter wereld, verstopt in een van de ‘zuster’-locaties van de Engelse hotelgroep. Slechts één blik op de website en je weet voldoende: hier wordt met de smaakvolle Soho-scepter gezwaaid. Vinden doe je het adres lastig, dus dat deden we alvast voor je: boek een ticket naar Barcelona, trek naar Platja de Garraf, een afgelegen, halvemaanvormig stuk strand op 32 km van Barcelona, dertig minuten met de pendeltrein. En dan vind je daar de droom: Little Beach House Barcelona.

Little Beach House Barcelona

Little Beach House Barcelona

Een rij kleine, groen-witte strandhutjes in art-decostijl zorgt dat het strand op een steenworp van het centrum van het Spaanse Barcelona, Platja de Garraf dus, vooral een relaxte gezinsbestemming is. Was. Want Nick Jones, oprichter van de Soho House Group, vond het de perfecte plek om hier een kleinschalig hotel uit de jaren 1950 om te toveren tot zijn nieuwste ledenclub. Ho wacht stop! Nog niet afhaken… Ja, Little Beach House is een Soho Vestiging en ja, bij de Soho hotels mag je in principe alleen logeren en/of eten en drinken als je een lidmaatschap hebt, maar het venijn zit ‘m in het ‘in principe’. De meeste Soho Houses maken namelijk uitzonderingen op die regel wanneer er plek is. Gewoon even een mailtje sturen en je hebt je antwoord.

In het geval van Little Beach House in Barcelona komt daar nog bij dat je – voor de verandering – ook al not-member een kamer kan boeken via de website. Mits er plek is inderdaad, en leden krijgen korting, maar het kán dus wel. En daar gaat het hier om. Het wordt bovendien nog beter: je kunt, ook gewoon online, eveneens een ‘beach & chill’ toegang aanschaffen. Het beste van het Soho House in Little Beach House vorm dus, zonder er te overnachten. Ha! En dit, mensen, is precies wat je wil, beloofd.

Ho wacht stop! Nog niet afhaken… Ja, Little Beach House is een Soho Vestiging en ja, bij de Soho hotels mag je in principe alleen logeren en/of eten en drinken als je een lidmaatschap hebt, maar het venijn zit ‘m in het ‘in principe’.

De oorspronkelijke split level lay-out van het hotel bleef. Er zijn zeventien kamers en twee buitenterrassen, plus een extra dakterras. En verder sprenkelde het ont- werpteam van Soho House weer zijn magie over het adres met een luxe, vintage meets beachhouse meets

Marokko ambiance in kleuren van saliegroen naar zonnig geel als resultaat. Een zwembad is er niet, een geweldig restaurant wel. Overigens opende er ook een ‘echte’ Soho House in de stad. Ik ga zo meteen mijn mond spoelen, maar het moet gezegd: die locatie haalt het in geen velden of wegen bij deze plek. Wel even opletten: het hotel is niet het hele jaar door open.