Australië21 augustus 2017, door Maartje

Long Street Coffee Melbourne, Australië

Australië, 21 augustus 2017, door Maartje

Long Street Coffee Melbourne, Australië

Wie weleens in Melbourne is geweest, weet dat je hier niet lang hoeft te zoeken naar een goed koffietentje. De Aussies hier zijn dol op hun bakje pleur en op elke hoek van de straat vind je wel een hippe koffiezaak met een al net zo hippe barista.

Om die reden lijkt het ons dan ook overbodig om een lange lijst met koffie-aanraders te delen, want het leukste aan Melbourne is juist dat je de stad heel gemakkelijk te voet kunt verkennen en tijdens je city strolls overal kunt stoppen voor een goede espresso.

longstreet2

Toch één koffiezaak die je eigenlijk echt niet missen mag, en wel om de volgende reden: een dag struinde ik door de wijk Richmond, die vooral gekenmerkt wordt door Aziatische supermarkten en restaurantjes, waar je heel goede (en betaalbare) gerechten kunt scoren - check bijvoorbeeld I Love Pho, dat even terzijde. Maar anders dan in andere wijken moet je hier iets meer moeite doen om een goed koffietentje te vinden. Enter Long Street Coffee, een parel in een doodlopend zijstraatje. Dat ik naar binnen ging is overigens vooral te danken aan de gasten van Long Street, die op dat moment een potje basketbal speelden voor het café.

Het tentje bevindt zich in een voormalige chocoladefabriek en het ietwat industriële, minimalistische interieur doet de geschiedenis van het pand op die manier zeker eer aan. Op het menu staan naast de uitgebreide koffies ook huisgemaakte juices, smoothies en limonades. En wie trek heeft, kan kiezen uit een wisselend ontbijt- en lunchmenu, bestaande uit lokale en seizoengebonden ingrediënten.

Barts-Boekje-long street 2

Maar wat dit café echt bijzonder maakt, is het sociale concept. Long Street ontstond namelijk vanuit de wens om vluchtelingen een kans te bieden in hospitality. In samenwerking met Brewing for Change Inc. biedt het café vluchtelingen een barista training van drie maanden aan en helpen ze vluchtelingen een baan te vinden in hospitality.

Door een kopje koffie te drinken bij Long Street Coffee steun je zodoende ook nog eens een mooi initiatief! Long Street Coffee

Liefs, Renée