Nederland22 augustus 2020, door Barts Boekje

De aanwinst van Delft: eerlijke en heerlijke koffie van Lot.

Nederland, 22 augustus 2020, door Barts Boekje

De aanwinst van Delft: eerlijke en heerlijke koffie van Lot.

Al een tijdje hielden we dat kleine schattige pandje aan de Voldersgracht in Delft in de gaten. Daar stond groot “Lot.” op het raam, maar door corona times duurde het even voordat Lot. daadwerkelijk haar deuren opende. Gelukkig wordt wachten beloond want je gaat heel blij worden van dit pastelkleurige pandje en haar heerlijke koffie. Trust us.

Lot.’s roze koffiemachine glanst je tegemoet als je deze nieuwe coffee boutique binnenstapt. Geen poespas met ontbijt of lunch, gewoon goede koffie met wat lekkers, en eigenlijk had Delft dat nog niet. Tenminste, nog niet écht.

LOT.

LOT.

Niet op deze sophisticated profi manier, zoals je in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag allerlei professionele barista’s hebt rondlopen en de koffiebranderijen op elke hoek van de straat zitten. Uniek voor Delft dus, en extra uniek voor de barista’s of hobbyisten onder ons: eigenaresse Lotte (Lot. Snappie?) haalt haar bonen uit Dublin. Een hippe branderij met allerlei soorten (heerlijke maar ook eerlijke!) bonen voor het perfecte bakkie.

Wil je net even wat anders dan een simpele zwarte bak of latte? Dan ben je bij Lot. ook aan het goede adres, want nu het zomer is serveert ze een heerlijke cold brew, of een heerlijk groot glas met twee shots espresso en ginger ale. Een beetje dat espresso tonic effect maar dan zoeter en scherper, TOP. Daar zit je heerlijk mee af te koelen in Lot’s schattige patio deze zomer, geloof ons. Binnen is alles mooi en strak afgewerkt plus helemaal instaproof pastelkleurig glas in lood om verliefd op te worden (als die zon doorbreekt! Zucht!). En de roze koffiemachine (inclusief matching melkkannetje, jawel details on point) steelt de show. En pssst, op den duur zal Lot uitbreiden met nog meer zitplaatsen áchter de patio…

We kunnen niet wachten. Aanwinst voor de stad!