18 maart 2021, door Maartje

Mala Africa – hét nieuwe merk voor die tijdloze Malawi stoelen

18 maart 2021, door Maartje

Mala Africa – hét nieuwe merk voor die tijdloze Malawi stoelen

Het Afrikaanse vakantiegevoel in Nederland - ja graag! Dat kan natuurlijk met een van onze Cool Cape Town boeken (duh) en door onze Zuid-Afrika artikelen op deze site te lezen. Maar... Als je dat dan doet, dat lezen, doe dat dan vooral met je gat op een échte Afrikaanse Malawi stoel. Hoe toevallig: dat is meteen het onderwerp van gesprek. De Nederlandse vriendinnen Marcelle en Laura ontmoeten elkaar rond hun nieuwe Zuid-Afrikaanse thuis op 19 maart 2020 en lanceren exact een jaar later MALA Africa, hét nieuwe merk voor die tijdloze Malawi stoelen. Je kent ze wel, die gevlochten stoelen die Afrikaanse warmte uitstralen en gewoonweg beeldschoon zijn. De echte. Want ja, er zijn inmiddels heel veel replica's op de markt maar die zijn lang (LANG) zo mooi niet als de met de handgemaakte MALA stoelen die Marcelle en Laura zelf vanuit Kaapstad naar Nederland schepen. 

MALA Africa

MALA Africa

Marcelle en Laura besloten – middenin de lockdown nota bene –  samen een nieuwe merk op te zetten.

De MALAwi stoel is het eerste product van de twee. De iconische stoel wordt zowel in volwassen als kids formaat gemaakt (cute!) en is basically de perfecte stoel voor zowel binnen als buiten, of je nou klein of groot woont, op het platteland of in de stad.

Marcelle & Laura

Marcelle & Laura

Nog even over Marcelle & Laura – de twee dertigers hebben beide namelijk een goed verhaal. Allebei hingen ze, samen met hun partners, hun veilige baan in Nederland aan de wilgen om hun geluk in en rond Kaapstad te gaan beproeven. En dat lukt op een indrukwekkende manier: Marcelle Mudde organiseert samen met haar partner Sonny de Restaurant Week in Zuid Afrika. En samen met Barts Boekje bracht zij maar liefst twee boeken uit over Kaapstad – Cool Cape Town & Cool Cape Town Kids

Laura Struik lanceerde op haar beurt (samen met haar vriend Leopold) hun schoenlabel ROF-Style. Leren unisex laarzen die 100% lokaal en met de hand worden vervaardigd.

In de loop van afgelopen jaar kregen de twee regelmatig de vraag waar de mooie stoelen in hun huizen vandaan kwamen – en of deze ook in Nederland te koop zouden zijn. 1 + 1 = 2: die stoelen móesten naar Nederland. En dat niet alleen: met de verkoop van de stoelen creëren ze werkgelegenheid in Afrika. En als er één plek op de wereld is waar mensen lijden aan de gevolgen van corona, dan is het wel in Afrika. Voila: MALA Africa – de mooiste interieuritems uit Afrika. 

Voor alle Afrika lovers: tijdelijk krijgen alle klanten bij aankoop van 2 stoelen een Cool Cape Town boek cadeau –  de ultieme Kaapstad gids voor Nederlandse toeristen.

malaafrica.com

instagram.com/malaafrica

hello@malaafrica.com

Fotografie credits: Claudia Schotman