Duitsland, Düsseldorf16 juni 2019, door Barts Boekje

Max Brown Hotel Düsseldorf, Duitsland

Duitsland, Düsseldorf, 16 juni 2019, door Barts Boekje

Max Brown Hotel Düsseldorf, Duitsland

Het Max Brown hotel in het Japanse kwartier in hartje Düsseldorf is een heerlijk logeeradres op een korte wandeling van de bekende königsallee. Dat is een niet zo spannende formulering en ik doe het hotel er wellicht tekort mee, maar we hadden nu eenmaal niet anders verwacht van de Max Browners. We kennen de industrieel-chique formule namelijk al uit Amsterdam en ook in onze eigen hoofdstad gaat het allemaal gewoon hartstikke goed.

Max Brown Hotel Düsseldorf

Max Brown Hotel Düsseldorf

No fuss, goede prijzen, altijd een vriendelijk woord. En toch is deze vestiging in Düsseldorf misschien nog wel meer favoriet. Dat komt door het formaat van het hotel (veel groter dan in Nederland), onze nieuwe liefde voor de Duitse stad en de kleurrijke inrichting. Voeg daar wat Duitse pünktlich- en gemütlichkeit aan toe en je weet dat je eigenlijk maar meteen boeken moet.

 

De algemene ruimtes zijn verzorgd, de kamers übergezellig gestyled (cactussen! funky printjes! kunst!) – denk aan een lightversie van de geliefde hoxton-hotelketen maar dan toch net wat anders – en het ontbijt is zoals het hoort, met een beetje extra. Croissants, koffie, brood, Nutella in overvloed, vers sap. Alles op orde. Wie in de kleine(re) uurtjes zin heeft in een afzakkertje doet er goed aan om aan te schuiven in de gezellige met houten panelen betimmerde hotelbar. Hier worden wijnbellen formaat kinderhoofd geschonken, borrelnoten binnen handbereik.

Sowieso is Dusseldorf een verrassend leuke stad! Leest u mee? Barts Boekje x Dusseldorf