31 januari 2016, door Maartje

Merle & Pol – The NYC version

31 januari 2016, door Maartje

Merle & Pol – The NYC version

Op de zondag (want dat lummelt zo lekker) meekijken met de foto’s van echte bruiloften – het naslagwerk voor iemands echte plakboek. In de categorie smullen en ideeën bietsen mag. Best lastig te 'bietsen' deze, maar oh maj! Wat VIND ik de trouwerij, of eigenlijk, het trouwerijtje van Merle en Pol in New York jaloersmakend leuk. 
Barts-Boekje-merle en pol 3
Even vertellen: Merle (stylist) en Pol (reclameman/creatief) verhuisden in oktober 2015 vanuit de Amsterdamse Pijp naar Williamsburg, New York. Goed idee, want Pol kreeg in New York een baan als creatief directeur (BAM) bij een groot reclame bureau en Merle en dochter Kee verkasten vrolijk mee. Leuk, met z'n drietjes in een vreemde stad maar ook het moment waarop je merkt dat je het toch echt allemaal samen moet doen. En het wordt pas echt leuk als blijkt dat je met z'n drieën het beste team op aarde bent, of in ieder geval dat van New York.
Barts-Boekje-merle en pol 8
Dus volgde - what else - Het Aanzoek, in het weekend van Thanksgiving, en wel op het allerhoogste punt van New York: tijdens een helikoptervlucht (surprise!) vroeg Pol Merle boven het vrijheidsbeeld met een ring die hij kocht bij Catbird Wedding Brooklyn NY (must-go in Williamsburg!). Het antwoord was er een in de categorie no brainer. Trouwen deden ze 2,5 week later, precies 1 week voor kerst (18-12).
Barts-Boekje-merle en pol 4
Wat het moest worden was hun “eigen geheime, intieme, rock ‘n roll wedding, de NYC versie. Over een paar jaar vieren we graag nog eens onze liefde, samen met familie en intimi”. Een traditionele jurk hoorde daar niet bij, begrijpen we, hoewel dat toch al nooit Merle haar idee van een trouwjurk was. Sterker nog: liever een mooi designerjurkje uit Parijs. Toevallig: tijdens een tripje Parijs met vriendinnen afgelopen augustus stuitte ze per toeval, achteraf gezien, op Het Perfecte Jurkje bij Vanessa Bruno. Ze paste hem ‘voor de grap’ en wist dat dit ‘m zomaar eens kon zijn. Een keer.
Barts-Boekje-merle en pol 7
De dag na het aanzoek nam Merle contact op met het team van Vanessa Bruno, die de jurk (hij bleek er nog te zijn!) met alle liefde verstuurden vanuit Parijs. De haarband van bloemen en het boeket (veldbloemen-stijl, gemaakt van witte wax flowers, witte pioenrozen en blauw grijze distels) maakte Merle zelf (hoe handig!). Het jurkje van dochtertje Kee (inmiddels 2) was een prachtige klassieker van ruwe zijde en werd besteld bij My Little Dress Up. Voor Pol werd zijn ‘signature look’ opgepoetst: leren jack en skinny jeans van Acne Studios. All black; lekker voor het contrast.
De dag zelf was vooral heel romantisch en intiem. Just Pol, Merle, Kee en Mies (de Hollandse babysitter). Het koppel regelde een fotografenduo waarvan een van de twee meteen als getuige diende - alweer zo handig. Na het officiele gedeelte bij City Hall (net als in de film, ik wil het), gingen Merle en Pol nog even samen met de fotografen de straat op voor een paar ‘Newly Wed pica’s in kerstsfeer (again: net als in de film, ik wil het). Met street style hotdogs toe.
Barts-Boekje-merle-en-pol
 
Als verrassing voor Pol regelde Merle een vintage checker cab (via www.filmcars.com). Een heuse film car die ook te zien was in o.a. Mad Men; het perfecte vervoersmiddel voor een stel met een voorliefde voor oldtimers en zelf eigenaren van een Mercedes uit ’73 (nu in NL in de stalling). En terwijl Mies op Kee paste, na het eigenlijke trouwen en de fotosessie, gingen Merle & Pol heerlijk uitgebreid lunchen bij Reynard in het Wythe Hotel, een onverbloemde favoriet. Om de dag met z'n tweeën te eindigen met heerlijke take-away sushi en bubbels, in een chill outfit op de bank met een nieuwe Netflix serie. Perfectie.
Merle: de week erna vlogen we voor de feestdagen naar NL. Het was zo bijzonder om het d.m.v. de ring aan mijn vinger persoonlijk te kunnen vertellen aan familie en vrienden. Een waanzinnig leuke verrassing! Hartjesogen.
New York tips? Voila!
Fotografie door www.llstylephoto.com