Nederland, Amsterdam20 december 2022, door Michel + Renske

Restaurant METRO in Amsterdam Noord: bomvol, zalige wijnkaart en goed eten

Nederland, Amsterdam, 20 december 2022, door Michel + Renske

Restaurant METRO in Amsterdam Noord: bomvol, zalige wijnkaart en goed eten

Een tent in Amsterdam-Noord die je niet mag missen: het is Café Restaurant METRO. Sinds begin december 2022 geopend en al elk weekend bomvol. Vinden we an sich al een prestatie. Daarnaast zeggen we 'u' tegen de zalige wijnkaart die met zorg is samengesteld. En qua gerechten en smaken kom je beslist niet van een koude kermis thuis.

Metro

Metro

Het team van Metro heeft een enorm tof pand weten te bemachtigen aan de Asterweg (je weet wel, die weg in Noord waar alle hippe bedrijven neerstrijken). Daarmee zit het café restaurant in het voorgedeelte van het Nxt Museum en om de hoek van Bacalar. De ruimte is groot – loodsachtig- zoals dat alleen maar in Noord kan.  Maar gezelligheid is er absoluut gecreëerd door heerlijke Bruno Rey stoelen, mooie spiegels en een te gekke betonnen bar. Waar menig mens neerstrijkt voor een glaasje, aperitiefje of afzakkertje.

Op die bar worden ‘s ochtends vroeg allerlei huisgemaakte baksels en broden tentoongesteld. Metro opent namelijk alle dagen vanaf 10 uur de deuren. Misgrijpen is dus onmogelijk.

Later op de dag kan je lunchen en kun je er terecht zalige belegde broodjes. Wat dacht je van huisgemaakt focaccia met cavolo nero, pompoen en burrata. Water in de mond lopend.

‘s Avonds is het zeker handig om te reserveren, want menig Amsterdammer weet de weg naar Metro al te vinden. Tafels vaak vol gereserveerd, maar altijd nog wel een plekje aan de bar te vinden voor een kleine hap en drankje.

De snacklijst mag er ook zeker zijn. Zo zijn de garnalenkroketjes een must, maar ook de pizza fritta zeker niet overslaan.

De menukaart? Per gang de keuze uit 2 gerechten. Vinden we jammer als we meerdere keren per week aan willen schuiven, maar zorgt er ook voor dat je geen FOMO ontwikkelt – want schuif je aan een tafeltje van twee, dan kan je het hele menu proberen. De ricotta vooraf is simpel maar tegelijkertijd fenomenaal (kan dat?! ja!). En dan hebben we het nog niets eens over de desserts gehad: to die for.

De wijnlijst is met zorg samengesteld – voornamelijk natuurwijnen. Maar voor de traditionele drinker (mogen we dat zeggen) is er ook zeker wat wils.