Curacao16 augustus 2019, door Maartje

Ouders én kidsproof logeren op Curaçao: Morena Resort Curaçao

Curacao, 16 augustus 2019, door Maartje

Ouders én kidsproof logeren op Curaçao: Morena Resort Curaçao

Zeg je Curaçao, dan zeg je, stiekem, (ook) Jan Thiel Baai. Oke, dat is een beetje kort door de bocht maar toch: ondanks dat we maar wat graag strandhoppen op het mooie eiland (ons artikel over de mooiste stranden van Curaçao lees je hier: de mooiste en leukste stranden van Curaçao), gaat er geen eilandbezoek voorbij zonder een dag of wat chillen aan het aangeharkte, heerlijk comfortabele strand van de Jan Thiel Baai. Comfortabel, vol met leuke horeca (loop even door naar Koko's!), een (Hollandse) supermarkt en een lekker strandje. Kortom: leuk voor groot en voor klein. Dichtbij - om de hoek van de baai - logeren doe je bij een van onze favoriete hotels van het hele eiland: het Morena Resort Curaçao. Waar het, net als de baai om de hoek, meer dan leuk is voor groot én voor klein.

Morena Resort Curaçao

Morena Resort Curaçao

Aan de baai, een minuscuul stukje wandelen naar het water en de ligbedden die daaraan staan (maar wie niet zo mobiel is met dank aan een klein kind aan iedere vinger dan wel hand: je rijdt met de auto ook zo van A naar B, we zijn immers op Curaçao), check je, als je slim bent, in bij het Morena Resort Curaçao.

Het resort is een kleinschalig hotelcomplex dat als een minidorp opgebouwd is uit hutten, casita’s, appartementen en volledige villa’s waar je U tegen zegt, vrijwel allemaal gebouwd op houten palen en vlonders. Binnen is iedere accommodatie beter uitgerust dan je eigen huis. In elk geval als ons eigen huis. Je verblijf heeft een fan-tas-tisch en gigantisch buitenverblijf – noem het een balkon met uitzicht over het eco-resort. Om de hutten heen lopen al slingerend verschillende wandelpaden en het grote zwembad, met (apart) pierenbadje aan de zijkant, is het centrale, immer gezellige meetingpoint waar je hangen wil. En heb je het liever wat rustiger, dan vind je achter het hoofdzwembad nóg een fraaie bak met helder blauw water omringt met luxe ligbedden, palappa’s en van die idyllische ‘rieten’ parasols.

ons artikel over de mooiste stranden van Curaçao lees je hier: de mooiste en leukste stranden van Curaçao

Eco resort zeg je? Ja hoor. De luxe logeerhutten staan allemaal in een tropische tuin en het oord is er een van fraaie, ingetogen weelde. En het is het enige Eco Resort op Curaçao welke een gouden ‘Green Key Award’ én een gouden Travel Life Award van twee internationaal erkende milieukeurmerken kregen. Verdiend.

Voor de bouw van met Morena Resort werd enkel en alleen gewerkt met duurzame, milieuvriendelijke materialen van fair trade coöperaties uit de directe regio gebruikt. De technieken die gebruikt worden binnen het hotel zijn milieubesparende. Zo heeft ieder gastenverblijf een zonneboiler op het dak die slechts met 1 uur zon de hele dag warm water verschaft.

Je eigen heerlijke hut, vijf minuten wandelen naar de leukste baai van het eiland, alles ecologisch verantwoord… 10 punten. En dan zijn we nog niet eens klaar: Morena Resort Curaçao heeft niet één maar twee restaurants, een groot restaurant grenzend aan de lobby en de receptie waar ook het goede ontbijt wordt geserveerd en dat uitkijkt over het hoofdzwembad, en een kleiner, knus restaurant aan de rand van het tweede zwembad. Onze favoriet voor de avonduren. Hier heerlijke pizza uit de houtoven en precies dat vakantiesfeertje dat je hoopte toen je je vakantie naar Curaçao boekte. Om vervolgens drie keer te struikelen en je bed in te tuimelen. Zelfs datenight is een optie: de babyfoon redt het precies tot aan het restaurant.

Reserveer Morena Resort Curaçao