14 november 2022, door Demi Passier

Goed voorbereid je zwangerschap in door de Motherhood Journal van NONA

14 november 2022, door Demi Passier

Goed voorbereid je zwangerschap in door de Motherhood Journal van NONA

Joe all the pregnant lady's! Een dikke aanrader voor jullie: de Motherhood Journal van NONA-Amsterdam. Het idee van het bijhouden van een journal is natuurlijk al hartstikke oud. Immers: never change a winning team. Zo hadden wij bij ons thuis 'Het Boek van Ikke' dat mijn moeder uiteraard (want drukdrukdruk is van alle tijden) super slecht bijhield. Maar wát ze scheef, en bewaarde, koester ik tot op de dag van vandaag. Dus ja, het is echt bijzonder en bijzonder leuk, een journal bijhouden van de eerste prille momenten van je kleintje. In je buik en daarbuiten.

Nu was het Boek van Ikke niet zo ontzettend aantrekkelijk (we spreken 1981); dat is anno 2022 gelukkig wel anders! Nu hebben we NONA. In de beeldschone, in zacht leer gebonden journal vind je een handige checklist met alles wat je in huis moet halen voordat de baby geboren is. Nee nee, schrik niet: de lijst is kort korter kortst, want veel meer dan wat melk en een heleboel liefde heeft je mini die eerste weken (maanden) echt niet nodig. Dat weten de makers van NONA ook en daarom benoemen ze dat wat je eigenlijk echt wel in huis wil hebben en verder wat gewoon heel erg handig is. Leuk om aan jezelf te geven, en ook het ideale kraamcadeau op de babyshower.

De Journal

De Journal

Handig, want eerlijk is eerlijk – voor het eerste kind heb je vaak geen idee. Verder is er volop ruimte voor allerhande aantekeningen, hersenspinsels en krabbels (leuk ook om hier alle namen te schrijven die het niet zijn geworden, want ook al denk je nu misschien dat je die nooit gaat vergeten, ga je dat geheid wel doen). Leg ‘m naast je bed: de Journal is zo mooi, dat je deze eigenlijk sowieso naast bed wil hebben. Zwanger of niet. De leren kaft en de natuurtinten geven een soort klassieke uitstraling aan het boekje wat ‘m zo tijdloos maakt.

NONA werd opgericht door twee vriendinnen die een inspirerende plek waarin je al je gedachten, gevoelens en aantekeningen kwijt kunt miste. Niet alleen voor de periode van je zwangerschap en in het eerste jaar na de geboorte van de baby, maar zo lang als jij wil. Tot je besluit dat het verhaal rond is en het boek gesloten kan worden. Zo kun je alles wat je hebt verzameld in die jaren, gebundeld bewaren.

De checklist

De checklist

Een Motherhood Journal dus, gemaakt voor de reis die het moederschap heet. Een prachtige leren cover in drie natuurlijke kleuren, met daarin vier inserts: een invulboekje, een notitieboekje, een scrapbook en een checklist.

We gaven het al een beetje aan, maar ons enthousiasme komt echt voort uit kleine, attente zaken waar de dames van NONA aan gedacht hebben. Zo zijn alle inserts eindeloos vervangbaar en aan te vullen, zodat je boekje écht een leven lang mee gaat. Een duurzaam product dus. En een van de mooiste, zinnige cadeaus die je aan een (soon to be) moeder kunt geven.

 

 

Het invulboekje

Het invulboekje

Bij het invulboekje staan vragen zoals: hoe kwam ik erachter dat ik zwanger was, de eerste persoon die ik het vertelde, de eerste kleertjes die ik kocht, de eerste beweging die ik voelde… maar ook hoe voel ik me – enzovoort. Er is bijvoorbeeld een hoofdstuk dat Tales & Thoughts heet. Hierin zoom je in op de periode van zwangerschap tot en met het eerste jaar, op het verhaal wat je aan je kind vertelt op je eigen leven. Ook kijk je terug naar de manier waarop je je zwangerschap hebt beleefd, de naam, de geboorte en op de eerste momenten met je kindje waaronder de groei en de ontwikkelingen.

En natuurlijk zijn er de niet te missen no brainers: de geboorte (het gewicht, oog- en haarkleur, de eerste foto en meer). En alle stappen en sprongen die horen bij één, twee, drie etc. maanden oud, van gewicht en lengte tot aan alle nieuwe skills.

Het Journal sluit af met losse pagina’s die je opa/oma, ooms/tantes, ouders, vrienden etc. voor jou kunnen invullen met losse notities. Smullen!