17 december 2016, door Maartje

Museum Quarter Gallery Kerst Pop-Up

17 december 2016, door Maartje

Museum Quarter Gallery Kerst Pop-Up

Er zijn er veel, heel veel o zo leuke kerstevenementen her en der in het land maar toch, deze mag niet onbenoemd blijven: de pop-up van het meest culturele én meest chique gebied van het land, Museum Quarter Amsterdam, en de mogelijkheid om hier een gratis potloodportret van jezelf (of een geliefde) te scoren.

Opvallend leuk binnen de overvloed aan kerstmarkten en –initiatieven: de MQ Pop-Up Gallery. Dat behoeft wat uitleg. Bovendien… MQ? Welnu, dat staat voor Museum Quarter, een zogenoemde BIZ waarin ondernemers uit een bepaald gebied zich verenigen om zo hun krachten te bundelen. De 9 Straatjes in Amsterdam bijvoorbeeld vormen ook een vereniging (geen BIZ, kniesoor), net als het Zeeheldenkwartier in Den Haag. In het geval van het Museum Quarter betreft het de P.C. Hoofdstraat, de Van Baerlestraat en nog een paar kleinere omringende straten, inclusief alle musea (het Rijks! Het Stedelijk! Het Van Gogh!). Kortom: het meest culturele én het meest chique kwartier van het land.

barts-boekje-mq-kerst-2

Dat kwartier creerde een knappe kerstkas, van glas. Die kas popt drie dagen lang op op verschillende locaties in het gebied. Zaterdag 17 december voor het eerst, zondag de 18e voor de tweede keer en donderdag de 22ste is de laatste dag. Tijdens die dagen kan er steevast ingepakt worden (in fancy pakpapier natuurlijk, maakt niet uit van welke winkel (of uit welke uithoek) je je presentje gehaald hebt. Er zijn warme drankjes (gratis) en je kunt, ook voor nop, op de foto met de Kerstman, in een karreslee. Want áls het Museum Quarter iets doet, dan doen ze het goed, zoals het de ondernemers en hun bijbehorende merken betaamd (Prada, Gucci, La Perla, Boekhandel Premsela, het Conservatorium Hotel – enzovoort enzoverder). Het leukst is nog wel het alternatieve programma: er is styling advies van stylist van de sterren Famke Mesman, er is live muziek – op donderdag 22 december door studenten van het Conservatorium, onder andere – en, de allerleukste: Morren Galleries heeft kunstenaar Suzan Schuttelaar gevraagd om op zondagmiddag tussen 14 en 17 uur in de MQ Gallery te portrettekenen, met potlood. Een bijzonder portret van jezelf of van een geliefde (ze kan het ook vanaf een foto). Ook voor niks. Er zijn maar een paar plekken en er dient ingeschreven te worden. Dat kun je doen via info@museumquarter.com. First come first serve.

https://museumquarter.com