28 november 2017, door Maartje

My BookStore Amsterdam

28 november 2017, door Maartje

My BookStore Amsterdam

My dear Amsterdammers, vergeet Noord, Oost, Zuid, West… Láát staan Centrum: Het Amstelkwartier in Amsterdam Oost, daar is het feestje. Oke oke, dat ‘vergeten’ is natuurlijk niet helemaal waar, maar het is wel echt zo dat zuidoost, je weet wel, in de hood van het nieuwe George Marina en tHUIS aan de AMSTEL, in bloei is. De vroegere uithoek trekt steeds meer jongelui en waar jongelui gaan, daar gaan ook de nieuwe, interessante concepten. In die laatste categorie: My BookStore aan de nu nog wat kille Spaklerweg, op drie keer struikelen van het bijna new and improved station.

My BookStore, juist. Dat vereist wat uitleg. Hebben we: My BookStore Amsterdam is, in een notendop, zowel een on- als een offline boekwinkel met online een bijzonder (lees: gigantisch!) grote collectie van eigenlijk alle boeken die je zomaar zou kunnen zoeken (inclusief Little Escapes, nummer 2 alvast vooruit te bestellen), van historische roman tot knap, fris salontafelboek. In de nieuwe offline winkel vind je een kleine, smaakvolle en vooral steengoede selectie uit dit gigantische aanbod, om je op weg te helpen als je het even niet op door: persoonlijk is het codewoord bij My BookStore. Toen wij polshoogte gingen nemen, waren de schappen nog niet helemaal gevuld. Hoe dat komt? Omdat de eigenaren van My BookStore de collectie aanpassen aan de wensen van de buurt. Like. Ondertussen waaien de buurtbewoners regelmatig binnen en met hun vragen en wensen, groeit de collectie. Barts Boekje - my bookstore frame amsterdam

Er is meer: My BookStore Amsterdam, de offline winkel dus, is slechts een klein onderdeel van de hele zaak aan de Spaklerweg: de rest van de ruimte is voorbehouden aan flexwerkers die aanschuiven aan de gigantische gemeenschappelijke tafel die vrijwel de volledige ruimte beslaat. Plek zat zeg maar. Werken en/of studeren doe je er echt rustig en met een gerust hart de hele dag ongestoord zitten mag gewoon, graag zelfs. Kosteloos binnenlopen maar er zijn ook abonnementen die je verschillende privileges geven. Dat, en deel drie van het totaalconcept: een verrukkelijke lunch.

In de keuken staat Astrid en Astrid maakt de allerlekkerste sandwiches en salades, with a little help van de My BookStore directie: de grote baas himself maakt een werkelijk verrukkelijke hummus en walnotenpuree. Moet je zelf maar gaan proeven. En, misschien nog beter: Astrid maakt dus ook echt waanzinnig lekkere taarten. Cheesecake, carrot cake en appeltaart... Nogmaals: ga! Gaat je niet tegenvallen.

Drie delen dus: on- en offline boekwinkel, ongestoorde flexplek én lunchroom in één. Daar komt nog bij dat Richard, de boekenwurm die de boekwinkel runt, binnenkort eigentijdse boekenclub-avonden gaat hosten. Je eigen (bestaande) boekenclub is welkom, maar Richard is druk bezig om ook een aantal jonge schrijvers aan te laten haken. Niet voor de zoveelste voorlees- of signeersessie. Nee. Saai. Het idee is dat deze jonge schrijvers (niveau en generatie Hannah Bervoets zeg maar, al verzin ik dat zelf hoor, geen idee of ze komt) deelnemen aan de boekenclub. Mee lezen en mee discussiëren dus. Nogmaals: like.

Barts Boekje - my bookstore amsterdam

Slim is het ook: met de teruglopende aandacht voor boekwinkels en steeds minder verkochte boeken (want e-boeken bestaan natuurlijk tegenwoordig, en daar kiezen ook veel mensen voor – niks voor mij overigens), is My BookStore een hele slimme stap in het nieuwe lezen en het moderne werken, alles goed gedaan met een minimale fuss.

My BookStore

Adres: Spaklerweg 16C, Amsterdam Zuid-Oost