Spanje15 februari 2020, door Maartje

Net even wat anders: designhotel CONSOLACIÓN in Spanje

Spanje, 15 februari 2020, door Maartje

Net even wat anders: designhotel CONSOLACIÓN in Spanje

Net even wat anders dan al het andere is dit glamoureuze, kleine designhotel dat verstopt staat in een vrij onontdekt deel van Spanje, Matarraña in Teruel, onderdeel van de regio Aragón in het noordoosten van Spanje.

designhotel CONSOLACIÓN

designhotel CONSOLACIÓN

Het hotel dat uit een tiental moderne kubusvormige huisjes van hout bestaat, geplaatst aan de rand van een klif, en nog twee hotelkamers in het hoofdgebouw, wordt omringd door indrukwekkende natuur en een 16e-eeuws kerkje. In het pand dat aan het kerkje zit, zitten de gemeenschappelijke ruimten van hotel Consolación: een restaurant, een bibliotheek, de keuken en een aparte dining room. Alles is zowel eenvoudig als ingenieus door het gebruik van hout, beton en glas, de geometrische vormen en het slechts sporadisch gebruik van kleur. Hoewel dat niet geldt voor een van de twee enorme suites: die werd juist barok ingericht, terwijl de andere een Scandinavisch uiterlijk kreeg. Maar de echte trekpleisters zijn natuurlijk de kubussen. Allemaal hebben ze een open haard, een ovaal vrijstaand bad, lage bedden en ramen van vloer tot plafond die zicht geven op de prachtige omgeving.

Mocht je een dagtripje doen, zet dan koers naar het te leuke kustplaatsje Sitges waar Beso je strandtent is, en je de dag begint bij Timo’s (vroeger heette de zaak Coffee & Cake – andere naam, dezelfde eigenaren, dezelfde toko). Of eigenlijk: daar mag-ie ook eindigen.Timo’s is een van de leukste adressen uit de streek.