Nederland24 augustus 2021, door Maartje

Netl, de Wildste Tuin (Flevoland) + Camping Kallumaan

Nederland, 24 augustus 2021, door Maartje

Netl, de Wildste Tuin (Flevoland) + Camping Kallumaan

Het zou zomaar kunnen dat je bij het lezen van bovenstaande titel even je wenkbrauwen fronst. Netl? De wildste tuin? Kraggenburg? Moeten we naar Flevoland? Tsja, niks moet, maar dit is dus echt een hele puike tip, want Netl, de Wildste Tuin is een gigantisch natuurspeeltuin met camping van wel honderd voetbalvelden groot. Er zijn strandjes, je kunt er zwemmen, er staan her en der lukraak geplaatste vliegtuigen (en andere ufo's) waar kids op kunnen (en mogen) klauteren én er is een heel relaxed strandpaviljoen. Dat is mooi, want los van alle vaste zaken (zoals hiervoor opgesomd), is er tijdens de vakanties en weekenden zoveel vertier (waar we zelf ook om moeten grinniken) voor het kleine spul dat jullie er nog maar eentje nemen. En nog een. Muziek? Is er ook en krijgt tien punten. Blijven slapen? Jaja, Kallumaan...

 

de Wildste Tuin + Camping Kallumaan

de Wildste Tuin + Camping Kallumaan

Voor je verder leest mag je eerst even weten dat die camping – en de ene hand wast natuurlijk de andere – in samenwerking met foodfestival Lepeltje Lepeltje werd opgezet. Kijk, en dan hebben we je he. Combineer dat met die gigantische natuurspeeltuin + strandtent en je weet: dit kan zomaar een goed weekend worden.

Dus nee, geen standaard ‘familiecamping’  (dan zappen we meestal snel verder. Die zijn meestal namelijk vooral leuk voor de kinderen en als ouders zit je er als een zotje bij. En we hadden hier al vastgesteld dat we daar niet van houden, sorry), maar een echt leuk initiatief van Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg (Noordoostpolder, vlakbij Giethoorn, wat een leuke tip is nu er geen bussen vol Japanners zijn) en een spekkie naar ons (volwassen) bekkie!

Over spekkies gesproken: het wordt bij Kallumaan (spreek even hardop uit, dan snap je ‘m) ernstig gestimuleerd dat je deze in marshmallow variant (feitelijk precies hetzelfde natuurlijk) door het kroost laat roosteren in een van de vele vuurkorven, en daar zelf een koud pilsje bij open trekt. Nou, dan doen we dat natuurlijk.

Slapen? Er zijn romantische tipi’s en safaritenten, maar je eigen eigen tent of camper meenemen kan ook. Grote kunstobjecten en mobiele keukens zorgen voor een sfeervol campingterrein. En verder? Een prachtige gebied vol wilde natuur en kleine strandjes.

Familiecamping Kallumaan gaat ook in september nog even door. En dan kun je zelfs nóg iets kallum-mer aan doen. kallumaan.nl

Netl de Wildste Tuin is er – voor zover wij weten – altijd!

beelden via @fotograafnielsnl