België, Ardennen16 augustus 2020, door Maartje

Camping Arkeo – een nieuwe kleine oase in de Ardennen

België, Ardennen, 16 augustus 2020, door Maartje

Camping Arkeo – een nieuwe kleine oase in de Ardennen

Wat camping De Lievelinge is voor Amsterdammers, wordt Camping Arkeo voor de Utrechters. Let op onze woorden. Midden in de Ardennen, op nog geen 3 uur rijden van Utrecht, is er een nieuwe kleine oase geopend voor het soort mensen die wij graag om ons heen hebben op vakantie. Origineel, makkelijk en vrij. Niks bij Arkeo voelt opgelegd of bedacht. Een verademing, vinden wij, in vergelijking met de campings waar je tout hip Amsterdam tegen het lijf loopt. En waar je stiekem tóch het gevoel hebt dat je je best moet doen er niet al te verkreukelt bij te lopen. Iets wat we juist niét willen op vakantie.

Camping Arkeo

Camping Arkeo

Camping Arkeo is laagdrempelig en simpel opgezet. Eigenlijk mag en kan alles. Van fikkies stoken tot bbqen op de te huren bbq-schalen. 

Als je zin hebt in een vers ontbijt, kun je dit een dag van tevoren bestellen bij de receptie. De hele dag door bestel je goede koffie bij de bar. En ‘s avonds worden er flinke borrelplanken geserveerd. Een diner bestellen kan nu nog niet, maar in de toekomst wel. 

Op een gemeenschappelijk veld – waar je ook de koffiebar en lange tafels vindt voor algemeen gebruik – staat een yurt die als gemeenschappelijke woonkamer dient. Handig voor als het regent. Het mooiste aan deze nog onontdekte plek, is de brede rivier, pal aan de camping. Hier kun je lekker pootjebaden (waterschoenen mee is handig) of met een rubberboot op raften. Dat hebben we kinderen zien doen, maar we vermoeden dat het als volwassene net zo leuk is.  

Slapen doe je op het enorme kampeerveld langs de rivier. Hier vind je ook een schommel en een trampoline. Dus als je liever niet de hele tijd kinderen om je heen hebt, kun je je tent het beste aan de andere kant neerzetten. Liever niet met kampeerzut sjouwen? Dan zijn er ook volledig voor 4 personen ingerichte tipi’s en lotus belle tenten te huur. De algemene douches zijn warm en gratis. De camping ligt in een dal waardoor je helemaal omgeven bent met heuvels in het groen. Lekker koel. 

Mocht je zin hebben om iets te ondernemen, dan is er voor de actievelingen van alles te doen in de vrij toeristische omgeving. Van wandelen en paardrijden, tot klimmen en het bezoeken van grotten. In de buurt zijn schattige dorpen met fijne terrassen langs het water. Een fijne extra luxe Carrefour is er op nog geen tien minuten rijden.

Eigenaren Arthur en Tycha en hond Sam zijn nog maar sinds 1 februari 2020 de trotse bezitters van Camping Arkeo. Echt knap hoe ze in een paar maanden tijd een gezellige en fijne plek hebben weten te creëren. We zijn trots dat we er als een van de eerste gasten hebben kunnen logeren. Want dit gaat een plek worden waar je in de toekomst vast en zeker eventjes van tevoren moet reserveren. Al zullen Arthur en Tycha nooit moeilijk doen als je ’s avonds aan komt waaien, en een plekje nodig hebt voor de nacht. 

arkeo.be