21 juni 2018, door Toine Legters

Nieuw: Bar Kosta Amsterdam

21 juni 2018, door Toine Legters

Nieuw: Bar Kosta Amsterdam

Ah, we vernoemden 'm al eerder, het nieuwe Bar Kosta in Amsterdam, maar met het overzetten van deze site (we hebben een nieuwe site! al gezien? vast wel. Hoe-ie optimaal werkt? Als je met je muis over de groene B hierboven scrolt volgt tekst en uitleg). Wie wat waar Bar Kosta? Aan de Derde Kostverlorenkade met - paraparaPAM - een werkelijke waanzinnig (oke, gewoon echt heel erg fijn) terras.

Bar Kosta

Bar Kosta

Toen de juffen op het schooltje (de creche) bij baby Vito (sorry, mum talking) zeiden dat ‘ze géén voorkeur hebben’, moest ik denken aan de vraag die ik zo vaak krijg: wat is nu echt je favoriet? (kijk, blogger talking). Want dat kun je tog nie zeggen nie? Maar oke, als we in wijken moeten praten dan is en blijft Amsterdam West toch wel ons lieverdje. Hoewel we Oost en Noord ook loven, en Zuid, met name de Pijp, dat we sinds kort ook weer helemaal omarmen. Anyways, Amsterdam West dus, en dan voor die hoeken waar de gemiddelde toerist/ daggast zeker niet komt. Zoals de (Tweede) Kostverlorenkade, daar waar vroeger Café Kostverloren ons vaste stekkie was. Daar, maar dan op de Derde Kostverlorenkade, zit tegenwoordig Bar Kosta. En Bar Kosta Amsterdam is oprecht een hele goede vervanger van eerder genoemde lievelings.

 

Dat heeft de zaak zeker ook te danken aan zijn waanzinnige (oke oke, gewoon hele fijn) terras aan het water waar, de inmiddels drie keer dat wij er neer ploften, alleen maar leuke mensen zaten. Iedereen goed gemutst en gezellig, inclusief het personeel. Kijk, en dan komen we terug.

Op het menu van die deheledagiederedag praktijken. Maar dan ook net een beetje anders want: krodellen en bieterballen! Nog een keer: krodellen en bieterballen! Hoezee.

Bovendien houdt Bar Kosta ook van de betere Hollandse tradities: haring happen bijvoorbeeld, en er wordt gewoon zonder enige twijfel oud-Hollands bitter geschonken. Bart hartje Bar Kosta.