23 november 2017, door Maartje

Nieuw: Couscousbar Amsterdam

23 november 2017, door Maartje

Nieuw: Couscousbar Amsterdam

De gezelligste en meest culturele straat van Amsterdam, de Javastraat in Oost, was al het decor een aantal van de beste toko's van de stad versus de hipste zaken van de stad (soms zelfs beide in één) en nu komt daar ook nog eens een heus couscous-restuarnt bij! Jawel. Vanaf vrijdag 24 november is de kakelverse Couscousbar een feit.

Het mag geen verrassing zijn wat er bij de Couscousbar Amsterdam op het menu staat. Juist. Maar toch valt daar wel nog wat over te vertellen, namelijk iets over het eenvoudige doch smakelijke concept:

Barts Boekje - couscousbar amsterdam 2Je kiest een van de favorieten van eigenaresse Nadia en laat je verrassen (couscous 7 groenten bijvoorbeeld, een bega-klassieker, of de versie met kip of zachtgestoofd rund), of je laat Nadia ter plekke je eigen favoriet samenstellen. Kies je couscous, kies je groenten in bouillon, kies vervolgens of je daar nog kip, rund of kikkererwten bij wil en doe er als laatste nog een extra topping bovenop. Bordje mee naar huis en klaar is je - en hier komt de uitsmijter - belachelijk voordelige avondmaal. Om er maar een paar te noemen:

Harira: rijkgevulde Marokkaanse tomatensoep met linzen, bladselderij & vlees € 2,95

Besara: gedroogde tuinbonensoep met olijfolie en komijn (vegan) € 2,95

Seizoensgroenten: pompoen & zoete aardappel met walnoten Zoetgestoorde kikkererwten en abrikozen met kaneel (vegan) Gegrilde pepertjes €8,-

En de klassieke Couscous neem je voor 6,95 mee naar huis. Hoezo zelf nog koken?

Couscousbar Amsterdam, Javastraat 30