2 juni 2020, door Yfke Voorbij

Nieuw: Het Hard Rock Hotel Amsterdam American

2 juni 2020, door Yfke Voorbij

Nieuw: Het Hard Rock Hotel Amsterdam American

Hard Rock Hotel? Hard Rock Hotel? We horen je denken... Nee, nee, let op: het Hard Rock Hotel Amsterdam American zit dus nu in het waanzinnige pand waarin het American Hotel eerst school. Juist, dat aloude en prachtige pand dat rechtstreeks aan het Leidseplein zit en dat uitpuilt van de historische details. Je waant je er heel even als een echte rockster. En chic dat het is! You will love, beloofd.

Hard Rock Hotel Amsterdam American

Hard Rock Hotel Amsterdam American

It’s al in the details… Het mooie aan alle kamers is namelijk dat er aan echt alle kleinste details is gedacht. Zo hebben alle kussen op het bed een klein gitaartje op de hoek van de kussensloop. Te leuk! En om helemaal in de Rock Style te blijven heeft elke kamer een Fender bluetooth speaker waarmee je zelf je eigen muziek kunt afspelen. Houden we van.

Dan hebben we het nog niet over het overheerlijke ontbijt gehad: croissants, een gekookt ei, vers fruit met yoghurt, noem het maar op… Alles tot in de puntjes verzorgd. Boek je een van de Rock Royalty kamers dan heb je ook nog eens toegang tot de Royalty Lounge waar je gedurende de hele dag kunt genieten van allerlei hapjes en drankjes, hotel guests only. Hoe fancy, niet?

Bar Americain

Bar Americain

Van fluwelen stoelen tot een bar van marmer: de bijbehorende hotelbar (Bar Americain) ziet er ook té knap uit! Aan de muur hangen foto’s van allerlei artiesten en muzikanten en aan de bar haal je de lekkerste drankjes. Vanuit de lobby loop je hier zo naar binnen, hoe fijn! Naast Bar Americain vind je het bijbehorende restaurant Café Americain waar je terecht kunt voor zowel ontbijt, lunch of een heerlijk diner. De menukaart bestaat uit de lekkerste gerechten van een steak-tartaar tot een kreeftenrisotto of een vegetarische burger van falafel. En natuurlijk niet te vergeten een van de desserts: een tiramisu, crème brûlée met bourbon vanille, een Apple Tarte Tatin.. noem het maar op. Keuze genoeg en allemaal reuze lekker.

 

 

The Rock Star Suite

The Rock Star Suite

Tijdens de verbouwing naar het Hard Rock Hotel Amsterdam American zijn er drie kamers helemaal omgebouwd tot een té maar dan ook té mooie suite.. namelijk The Rock Star Suite. Deze Suite heeft echt alles waar je maar aan kunt denken van een ligbad en douche voor tweepersonen tot een speciale butler service.

Al met al wanneer je gek bent op muziek, goed eten en luxe is het nieuwe Hard Rock Hotel Amsterdam American de ideale plek om te overnachten.

 

Zoals we al eerder zeiden puilt het hotel uit van de mooiste historische detail: check die trap! De originele trap is namelijk tijdens de verbouwing tot het Hard Rock Hotel Amsterdam American weer terug gekomen. Het hotel zelf is dus eigenlijk een soort museum op zich. Aan iedere muur vind je wel iets, van een origineel exemplaar van de gitaar van The Pretenders en een kledingstuk van Avril Lavigne tot een mooi schilderij aan de muur alles ziet er gewoon te mooi uit.

12 juni gaat het fantastische Hard Rock Hotel Amsterdam American officieel open.

Hard Rock Hotel Amsterdam American