20 september 2019, door Lieve Gorter

Nieuw in Amsterdam Oost: Publiek

20 september 2019, door Lieve Gorter

Nieuw in Amsterdam Oost: Publiek

Gingen we vorige week al even los over Oostpoort (in positieve zin) betreffend het leuke Blend, nu doen we dat gewoon weer. Waar de leuke tentjes zitten, moet je wezen, is ons motto. Op naar de buren van Blend, op naar Publiek. Een Londense Gastropub waar wijn en spijs samenkomen. Het komt niet alleen samen, het is simpelweg het focuspunt van dit restaurant. Kunnen we ons best in vinden.

 

 

Publiek

Publiek

Publiek legt de focus op het eten en de (fantastische!) wijn, zo hebben de oprichters Caspar, Youp en Ben bedacht. En dat kan wel wezen, maar het relaxte Londense interieur trekt óók onze aandacht. Een knalgroene velvet bank, gele muur met dito groene kunst en van die fijne planten voor het echte huiskamergevoel. Om over die rotanlampen maar even te zwijgen. De combinatie die de mannen hier hebben neergezet is spot on.

Elk seizoen worden er tien nieuwe wijnen gekozen die ze serveren. Nog leuker: deze worden geselecteerd door de vader van één van de oprichters. Een stukje Zuid-Frankrijk in Oostpoort dus, mét een persoonlijke touch. Beter wordt het niet (of wel, lees maar verder). De menukaart is vrij klein en wisselend. Neem bijvoorbeeld maïssoep of inktvis of ga meer richting comfort food, zoals een cheeseburger.

Toch een biertje in plaats van wijn? Ok is goed. Brouwen ze zelf, het zogenaamde Publiek Pils. Wordt het nog beter? Ja, roepen we dan in koor, want ze werken ook samen met Friedhats Coffeeroasters. Is het bedrijf van drievoudig Dutch Barista Championship Lex Wenneker. En dat zegt dus wel wat. Perfecte (duurzame!) koffie, perfecte (Zuid-Franse) wijn en een (lichtelijk) jaloersmakend interieur. Zoals we zeiden, het is spot on.

Publiek