20 september 2019, door Lieve Gorter

Nieuw in Amsterdam Oost: Publiek

20 september 2019, door Lieve Gorter

Nieuw in Amsterdam Oost: Publiek

Gingen we vorige week al even los over Oostpoort (in positieve zin) betreffend het leuke Blend, nu doen we dat gewoon weer. Waar de leuke tentjes zitten, moet je wezen, is ons motto. Op naar de buren van Blend, op naar Publiek. Een Londense Gastropub waar wijn en spijs samenkomen. Het komt niet alleen samen, het is simpelweg het focuspunt van dit restaurant. Kunnen we ons best in vinden.

 

 

Publiek

Publiek

Publiek legt de focus op het eten en de (fantastische!) wijn, zo hebben de oprichters Caspar, Youp en Ben bedacht. En dat kan wel wezen, maar het relaxte Londense interieur trekt óók onze aandacht. Een knalgroene velvet bank, gele muur met dito groene kunst en van die fijne planten voor het echte huiskamergevoel. Om over die rotanlampen maar even te zwijgen. De combinatie die de mannen hier hebben neergezet is spot on. De open keuken past perfect bij de rest van het interieur. En dan wordt hier ook nog een alles from scratch gemaakt. In het restaurant staat een grote tafel waar wijn en de kaasjes op staan, wat een knus, en ja zelfs Bourgondisch, gevoel geeft. Heerlijk!

Elk seizoen worden er tien nieuwe wijnen gekozen die ze serveren. Nog leuker: deze worden geselecteerd door de vader van één van de oprichters. Een stukje Zuid-Frankrijk in Oostpoort dus, mét een persoonlijke touch. Weet je ook wel waar dat Bourgondische van die tafel vandaan komt. Beter wordt het niet (of wel, lees maar verder). De focus ligt voornamelijk op  het avondeten en dat snapten we direct. De menukaart is vrij klein en wisselt vaak. Ze hebben veelal producten van het seizoen en dat zie je terug op de kaart. Zo hadden wij als voorgerecht een tartaar van gerookte makreel met schuim van Kefir. En als hoofd werd (vegan) gnocchi met paddestoelen en zoete aardappel geserveerd. Te lekker! En, zo begrepen we, je bent meer dan welkom in het weekend voor een goede lunch aldaar.

Toch een biertje in plaats van wijn? Ok is goed. Brouwen ze niet zelf, maar vernoemen ze wel zelf, de zogeheten: Publiek Pils. Wordt het nog beter? Ja, roepen we dan in koor, want ze werken ook samen met Friedhats Coffeeroasters. Seizoensgerechten, perfecte (Zuid-Franse) wijn en een (lichtelijk) jaloersmakend interieur. Zoals we zeiden, het is spot on.

Publiek