Nederland, Amsterdam12 september 2019, door Barts Boekje

Amsterdam Oostpoort: Blend coffee & wine

Nederland, Amsterdam, 12 september 2019, door Barts Boekje

Amsterdam Oostpoort: Blend coffee & wine

Amsterdam Oostpoort, sinds toch al even, een plek in Amsterdam Oost waar horeca en winkels samenkomen. En zo zit hier tegenover het gemeentehuis van oost Blend Coffee & Wine. You had us at coffee and you had us at wine. Twee keer 'hebbes' dus zeg maar. Blend Wine & Coffee zit er al sinds 2015. En gelijk vroegen we ons af waarom waren we hier nog niet geweest. Ligt het aan de lichtelijke stijfheid van Oostpoort? Vinden we het te nieuw, is het een uithoek? Laat even duidelijk zijn dat we fan zijn van oost, maar woon je er niet, kom je hier niet (althans niet snel in dit deel, blijkt). Wat de reden mocht zijn, we waren er laatst en proefden en snoepten ervan.

In de zon

In de zon

Zo komt je er nooit en zo kom je er twee keer in korte tijd. Want ja, we waren in de buurt x twee. De eerste ronde gingen we voor een biertje (niet eens voor een wijntje! Silly us). Op het terras, in de zon. Genieten! We bleven niet hangen voor het eten (want andere plannen) maar een kijkje op de kaart bracht ons in Mediterrane sferen. Paella, charcutteries, soepen en salades.  Zo uitkijkend over het water op het terras is het hier goed toeven. En met een groot deel van de dag in de zon zeker niet verkeerd, als we weer eens in de buurt van Oostpoort zijn.

3 keer scheepsrecht

3 keer scheepsrecht

Bij die tweede spontane uitbarsting waren we er rond koffietijd. Omdat we de vorige keer alleen het terras opzochten, zaten we nu binnen (en oké oké, het weer was er niet naar om op het terras te leuten). Binnen is het niet groot, wel open en vol gezellige hoekjes. Met in het midden een hele grote bar die fantastisch mooi in elkaar is gezet. Vrij robuust, tikkeltje luxe. Het had iets weg van een Meditteraans/Franse bistro, maar dan wel ergens niét in Frankrijk, if that makes sense. Schattige houten stoeltjes met marmeren tafeltjes (Fransig) een grote leestafel en stoere lampjes en toch ook een beetje als een pub (Soho Londen of hip Berlijn?). Oh, en er was tegen de achtermuur een zithoek gecreëerd met muren van kurk. Werd spontaan een nieuwe lievelingshoek. Al koffiedrinkend zagen we wel de enorme wijnvoorraad. Van chardonnay’s tot een (lekker uitziende) rioja. We keken op de klok, maar nee, het was echt nog te vroeg voor een wijntje. Dat wordt nog een keertje terugkomen dus. Drie keer scheepsrecht.
Blendcoffeewine.nl