16 november 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam: pop-up The Stoof Show @ Westerpark

16 november 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam: pop-up The Stoof Show @ Westerpark

Dikke pret nu de The Stoof Show opende in het Westerpark, op de plek waar in de zomermaanden het IJscuypje huist. Vier maanden lang dampende pannen waar de rest van het jaar bolletjes ijs worden geschept met dank aan De Stoof Show van Chefkok Kwesi, opgeleid door - wie kent 'm niet - Jamie Oliver. 

The Stoof Show Westergasterrein

The Stoof Show Westergasterrein

Want ja, als je in de leer bent geweest bij een bekende kook-naam, dan doe je natuurlijk aan name-dropping, snappen we. Al vinden we het natuurlijk veel belangrijker wat Kwesi en zijn Stoof Show compagnon Jero er zelf van bakken. Of brouwen. Of stoven in dit geval. Twee fijne vrienden met een ontembaar enthousiasme voor koken. ‘Vooral stoofjes en een beetje show’ zeggen ze daar zelf over. En dat pakt goed uit daar op het Westergasterrein: The Stoof Show is naast (heel erg!) lekker vooral ook (heel erg!) gezellig. Beetje ouwehoeren hier, beetje uitleggen daar, wat advies zo en voor je het weet sta je weer buiten met veel meer stoofgerechten dan je op kunt. Is ok want een van de voordelen van een stoofgerecht is dat het zo de ijskast in kan voor een dag later, of twee dagen. Want de mannen koken uiteraard verser dan vers, en dat proef je. Ook fijn: de porties zijn op zijn zachtst gezegd mollig en je bank breekt er niet van: de stoven kosten tussen de 12,50 en 15 euro voor een visstoof, maar daar ben je, in mijn geval dan, twee dagen zoet mee. 

Er is Thaise vegetarische stoof, Boeuf Bourguignon en Italiaanse Jagersstoof met kip, als je gelukt hebt want het menu veranderd. Want vers, we zeiden het al. Afhalen voelt natuurlijk, mede te wijten aan de voorgangers van het IJscuyje, maar zitten blijven kan en mag ook: de lange tafel op de bovenverdieping werd er speciaal voor ingericht. Glaasje wijn (rood naast je Boeuf Bourguignon nu de dagen echt kort en koud worden valt aan te raden) er bij en opwarmen maar. Kun je daarna mooi de taarten van de heren naar binnenwerken: carrotcake of een framboos -chocolade taart. Nom.