30 oktober 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam Zuid: restaurant Visque Amsterdam

30 oktober 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam Zuid: restaurant Visque Amsterdam

We komen veel te weinig op de Willemsparkweg in Amsterdam Zuid en verbazen er ons, als we er weer eens zijn, vervolgens iedere keer weer over waarom eigenlijk: hier is namelijk het feestje! Het visfeest tegenwoordig dankzij de komst van het fantastisch leuke en o zo lekkere restaurant Visque, en niet alleen op vrijdag.

Restaurant Visque Amsterdam

Restaurant Visque Amsterdam

Our loss, zo bleek maar weer eens, want een van de dingen die steeds weer opvallen als we ergens in Oud-Zuid aanschuiven, is dat de horeca-ondernemers er hier meer dan in de Jordaan, de Pijp, Amsterdam Oost of Noord bijvoorbeeld, meer een ‘avondje uit’ van maken. Hoewel dat waarschijnlijk meer aan het publiek ligt, of gewoon tussen onze oren zit. Hoe het ook zij: wij raakten propt een beetje smitten op het kleine restaurant Visque aan de Willemsparkweg.

Het restaurant komt uit de koker van twee rasechte horeca-broers Menno en Bastiaan Beijer (side step: Menno zat in de finale van Masterchef en Bastiaan zit ook achter het nog altijd niet te missen CT Coffee & Coconuts, het enorme succesnummer voor de hele dag in de Pijp waarvan er, paraparapaa, binnenkort ook een opent op Bali! U leest het hier snel). Hoewel de zaak verder in niks te vergelijken is met CT (wij mogen CT zeggen. Denken we. Hopen we), of het moet het relaxte in een pot cremekleurige verf gedoopte easy living sfeertje zijn dat ook onmiskenbaar bij Visque in de lucht hangt.

Easy living mét een cosy Franse slag bij Visque over twee verdiepingen. Boven een intiem restaurant, beneden een oesterbar, opengewerkte muren en cocktails op het menu. Boven voor met je lief, beneden voor met vrienden zeg maar, maar beide met dat fijne je ne sais quoi dat je nu eenmaal hebt of niet. Visque heeft het, die vibe. Een avondje uit, we zeiden het al, en de chef die aan tafel uit komt leggen wat-ie allemaal in petto heeft voor je helpt daar zeker aan mee, net als de rest van het kleine vaste team met liefde voor de zaak: óók een dikke duim omhoog voor het bevlogen personeel dat zijn pappenheimers kent en duidelijk niet ‘zomaar op zoek was naar een baantje’. Nee, de mensen die hier werken hebben hart voor de zaak en doen niks liever dan jouw een heerlijke avond bezorgen.

Easy living mét een cosy Franse slag bij Visque. Van dat fijne je ne sais quoi dat je nu eenmaal hebt of niet. Visque heeft het, die vibe.

En dan hebben we het nog niet eens over het eten gehad. Zit uiteraard ook helemaal snor. De vis komt dagvers van de markt (op zondag en maandag is Visque daarom ook dicht, want dan hebben ze leveranciers die de kwaliteit kunnen leveren die ze eisen). Er staat een bisque van langoustine op het menu, die verrukkelijk is, net als scheermessen met beure blanc en bieslook die je vooraf eigenlijk niet missen mag, net als de coquilles (precies goed zacht – hulde) al is het vooral het enorme plateau Fruit de Mer dat gratis aftrek vindt in Amsterdam Zuid: oesters, de tonijn tagliata, noordzeekrab, een halve kreef, mosselen, kokkesl, lamsoor en zeekraal… Alles is er, alles is om te smullen.