17 juli 2018, door Maartje

Nieuw in de Jordaan: de schuldvrije burgers van HealthyBelly Amsterdam

17 juli 2018, door Maartje

Nieuw in de Jordaan: de schuldvrije burgers van HealthyBelly Amsterdam

Lang, heeeeeel lang, hing er een grote poster op een niet zo groot winkelraam in de Tweede Egelantiersdwarsstraat (wat mij betreft samen met de Tweede Tuindwarsstraat de leukste/ gezelligste straten van de Jordaan). HealthyBelly zou er komen. Guildfree burgers zouden er gebracht gaan worden. Jaja. Maar voorlopig kwam er helemaal niks. Tot vorige week donderdag! Want toen was de poster weg en kwam het kleine burgerzaakje te voorschijn. Hoi HealthyBelly!

HealthyBelly

HealthyBelly

Eigenaar Pieter legt kort uit: jaja, dat had van alles met de vloer te maken. En daarmee moet de kous maar af zijn. Vind ik ook hoor. Over naar de die schuldvrije burgers waar de trotse eigenaar zo mee pronkt. Want daar kwamen we voor. Want een beetje burgerjoint, die heeft Amsterdam allang, so it better be good. Spoiler alert: dat is het. Goed.

Het idee is simpel: gewoon hele goede burgers maken én een goed ontbijt van pannekoeken met versfruit en de welbekende acai bowls. Nu staat mijn pet niet altijd naar dat laatste, die bowls, maar des te meer naar dat eerste, die burgers. Op het menu staat een klein aantal burger van het goede soort: een vegan variant gemaakt van kikkererwten, linzen en rode biet, een vega versie van bloemkool, linzen en paddestoelen, een beefburger en – en die nemen we de volgende keer – een kipburger met o.a. cashew noten, avocado en spinazie. Maar we kozen voor de Healthybelly Beef Burger – want als je je naam erop plakt, dan zal het wel de beste zijn, toch? 

De dikke burger van organic rundvlees (heel dik!) kreeg een flinke dot (heel flink) huisgemaakte tomatensaus (meer een pesto qua structuur), avocado en rode ui. Lekker? Lekker! Portie zoete aardappelfriet er bij, niks meer aan doen.

O, en knappe jongen die het servies en het kookboek dat Pieter & co verkoopt kan weerstaan. Maar niet de groene schaaltjes uit Marrakech hoor, die zijn al voor mij.