21 juni 2018, door Toine Legters

Nieuw: Libertine Petit Café Amsterdam

21 juni 2018, door Toine Legters

Nieuw: Libertine Petit Café Amsterdam

Ah, de Noordermarkt, de voortuin en onze thuisbasis. En het adres van de jongste Libertine telg: Libertine Petit Café, hier ook al eerder op deze site beschreven maar met het overzetten (we hebben een nieuwe site!) prompt verloren gegaan. Geeft niks want inmiddels weten nog meer en beter waarom we zo graag bij deze Libertine aanschuiven, het petit café...

Libertine Petit Café

Libertine Petit Café

Belangrijkste reden: de locatie natuurlijk. Of nee: de o zo vriendelijke staf. Vooral de ‘vaste’, wat oudere crew verdient onze vlaggen en wimpels en in goud gedrenkte pluimen: altijd een vriendelijke babbel, een gezellige high five en het goede voorbeeld voor de jonge garde van Libertine Petit Café (die hopelijk supersnel de kust weten af te kijken, hoewel het met de hartelijkheid ook bij hen helemaal snor zit hoor). Een verademing op de Noordermarkt. Hoewel… Bij de buren van Finch gaat het eigenlijk ook altijd goed. Ging. Heel binnenkort is het ‘goed ging’. Want a little bird (Steven eigenlijk, een van de patrons van Libertine) told us dat – horror shock! – Finch verkocht is! Niet omdat het slecht ging, zeker niet, maar, gewoon, omdat de koek van Rob op was (de eigenaar). Dikke vette pech want de twee zaakjes schouderden goed zo wonderwel samen. Nog veel minder leuk wordt het toen we hoorden dat er een Joe & the Juices in het pand van Finch komt… So far voor de kleine ondernemers op de prachtige Noordermarkt.

Dus terug naar Libertine Petit Café waar het vooral in de ‘verloren’ uren het allerleukst is. Een rustig (laat) ontbijtje op een doordeweekse dag met een croissant en een van de versgebakken taartjes. Een late lunch, zeker ook een late lunch (de man vind de Eggs Benedict van Libertine Petit Café fantastisch: lekker zwaar zoals eggs benedict horen te zijn met goede lappen dikke ham en ik ga o zo hard op de (gigantische! Ga met honger) club sandwich met zalm. Nom). Een opstekertje hebben we ook lief team Libertine, maar dat is opbouwende kritiek: de tuna club is ieieiettttsssjes droog en de steak tartaar ieieieieietttsssjes te flauw. Kniesoor hoor, want we zitten er om half vijf ongeveer weer voor een wijntje (een hele lekkere riesling) en een oester of wat. O, en kuddos voor de nieuwe prachtige roodleren hoezen over de banken, zit wel zo lekker.