10 juni 2018, door Maartje

Nieuw: restaurant Hex Oudewater

10 juni 2018, door Maartje

Nieuw: restaurant Hex Oudewater

Op dit moment is er wél een nieuw Little Escape boek in de maak (wat voor boek? Little Escapes, een boek dat adressen beschrijft in Nederland en Vlaanderen, én Little Escapes net over de grens. Daarin hetzelfde maar dan nieuwe adressen (er is namelijk zo vreselijk veel leuks en lekkers te beleven in de buurt!), aangevuld met adressen nét over de grens), maar geen Little Escapes dat Nederland beschrijft, helaas. Was dat wel zo, dan stond het nieuwe restaurant Hex in het knappe dorp Oudewater er 100% zeker in.

Hex, Lokale Wereldkeuken

Hex, Lokale Wereldkeuken

Hex a.k.a. Hex, Lokale Wereldkeuken, voldoet namelijk aan alle ingredienten om een heuse Little Escape te zijn: een redelijk ‘onbekende’ plek (Oudewater, er zijn dagen dat je er niet komt, toch?), een hele goede keuken enin zijn geheel een woest-aantrekkelijk plaatje.

Het restaurant aan de Oude Markt van Oudewater huist naast Museum De Heksenwaag (aha, vandaar dus die naam) en werd beeldig ingericht door Hollandse interieurkunstenaar Piet Boon. Gele doorgestikte kuipstoeltjes (ook het personeel draagt gele schorten, naar de bijnaam Geelbuiken), marmeren tafels, roze details en waar vroeger een binnenplaats was, werd een ‘terras’ met een glazen overkapping ingericht met een groene plantenmuur.

Het menu is geinspieerd op de vroegere ‘heksenfeesten’ en het gros van de gerechten komt uit de houtskooloven.