Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
23 January 2019
  • 10-06-2018
  • Eten & drinken, Little Escapes, Oudewater

Nieuw: restaurant Hex Oudewater

Nieuw: restaurant Hex Oudewater

Op dit moment is er wél een nieuw Little Escape boek in de maak (wat voor boek? Little Escapes, een boek dat adressen beschrijft in Nederland en Vlaanderen, én Little Escapes net over de grens. Daarin hetzelfde maar dan nieuwe adressen (er is namelijk zo vreselijk veel leuks en lekkers te beleven in de buurt!), aangevuld met adressen nét over de grens), maar geen Little Escapes dat Nederland beschrijft, helaas. Was dat wel zo, dan stond het nieuwe restaurant Hex in het knappe dorp Oudewater er 100% zeker in.

Hex, Lokale Wereldkeuken

Hex a.k.a. Hex, Lokale Wereldkeuken, voldoet namelijk aan alle ingredienten om een heuse Little Escape te zijn: een redelijk 'onbekende' plek (Oudewater, er zijn dagen dat je er niet komt, toch?), een hele goede keuken enin zijn geheel een woest-aantrekkelijk plaatje.

Het restaurant aan de Oude Markt van Oudewater huist naast Museum De Heksenwaag (aha, vandaar dus die naam) en werd beeldig ingericht door Hollandse interieurkunstenaar Piet Boon. Gele doorgestikte kuipstoeltjes (ook het personeel draagt gele schorten, naar de bijnaam Geelbuiken), marmeren tafels, roze details en waar vroeger een binnenplaats was, werd een 'terras' met een glazen overkapping ingericht met een groene plantenmuur.

Het menu is geinspieerd op de vroegere 'heksenfeesten' en het gros van de gerechten komt uit de houtskooloven.