Spanje, Costa Blanca7 augustus 2023, door Nina van Hilst

Nomad Hotel – restaurant, rooftop bar en concept store in Javea, Costa Blanca

Spanje, Costa Blanca, 7 augustus 2023, door Nina van Hilst

Nomad Hotel – restaurant, rooftop bar en concept store in Javea, Costa Blanca

In het najaar van 2021 opende Nomad Hotel in Javea zijn deuren en het is meteen zo’n plek waar je alle interieur-items het liefst wilt meenemen. Super, want dit kan gewoon. Nomad is een hotel, restaurant, rooftop bar én concept store met een fingerlicking good inrichting en dito menu. Nomad is een heerlijke plek voor een middagje, avond of week.

 

 

En natuurlijk hebben we meer favoriete plekken aan de Costa Blanca, waaronder het zusje van Nomad Hotel; The Beach House.

Nomad Hotel

Nomad Hotel

Op een gezellig stukje boulevard richting het haventje van Javea vind je Nomad Hotel. Op de begane grond – pal naast de zee – ligt het restaurant met terras. Binnen vind je zandkleurige muren, prachtige houten stoelen, rieten lampen, verschillende kleuren velours en accessoires die je zo mee wilt nemen. En dan kan, mits je netjes afrekent. Alles wat je ziet in het interieur is tevens te koop. Een mini concept store it is. Over de vier verdiepingen erboven zijn veertien kamers verdeeld. Met veel beige, riet en een balkon uitkijkend over de zee zijn de kamers een comfy verblijf.

Op het dak vind je een rooftop bar. Aan de ene zijde de bar met mooie grote bank. Aan de andere kant ligbedjes met jacuzzi. En aan beide zijden een prachtig, kalmerend uitzicht over de mooie baai van Javea. Met gemiddeld zo’n 325 zonnige dagen per jaar in deze regio – voor Hollandse begrippen gewoon bijna altijd – een heerlijk plekje om te vertoeven.

Nog even terug naar het restaurant. Op het menu staan voornamelijk niet standaard gerechten met “dingen van nu”. Gefermenteerde groenten, bijzondere visgerechten, een enkel vleesgerecht en vega opties. Hotel Nomad is genieten zowel buiten als binnen en qua interieur en menu. Een modern stukje mediterraans smullen en daar zijn we prima voor te porren.

Nomad Hotel Collection