11 juni 2019, door Barts Boekje

Sneak peek Los Little Escapos: 3 x het fijnste van de Spaanse Costa Blanca

11 juni 2019, door Barts Boekje

Sneak peek Los Little Escapos: 3 x het fijnste van de Spaanse Costa Blanca

Bovendien is het een van de steden uitgebreid beschreven in het nieuwste boek van Barts Boekje: Los Little Escapos. Ruim 208 adressen voor elk weekend van het jaar in Spanje. Vamos! Hier alvast een voorproefje, de rest lees je in het boek (en die bestel je bijvoorbeeld hier)

Cala Clemence, Javea Costa Blanca Spanje

Cala Clemence, Javea Costa Blanca Spanje

Een idyllisch landschap in een charmante baai, omringd door wilde vegetatie en transparant turquoise water. Dat is Cala Clemence, een spectaculaire plek, perfect voor een huwelijk, en zo begon het ook. Al mag je tegenwoordig tijdens het hoogseizoen ook ‘gewoon’ aanschuiven bij de beachclub. Dat wordt slecht gecommuniceerd op de website en de facebookpagina van het restaurant. Zonde, maar het helpt wel: slechts een handjevol mensen schuift aan. Het eten is heerlijk: typisch Spaans en heerlijk ongecompliceerd. Let wel: veganisten kunnen beter een ander plekje zoeken – daar snapt het personeel geen snars van.

"

Of we Spanje een beetje kennen? Heeft Lee Towers een bril? Het meeste bewaarden we voor het boek maar hier, Barts Boekje x Spanje, lees je ook een heleboel

"

LA MURALLA ROJA Calpe, Costa Blanca, Spanje

LA MURALLA ROJA Calpe, Costa Blanca, Spanje

Instagram-galore to the max! Op naar La Muralla Roja ofwel De Roze Muur. Wie foto’s van dit waanzinnige project van architect Ricardo Bofill ziet, verwacht een onbereikbaar oord ergens in Californië, of in de buurt van Miami, of Mexico misschien. Niets is minder waar: dit roze-blauwe architectonische hoogstandje en meest fotogenieke adres van de wijde omgeving staat gewoon aan de rand van Calpe, Spaans oud vissersdorp, vlak bij Benidorm en een klein uur rijden vanaf Alicante. Ronddwalen langs de muren, een trap beklimmen én natuurlijk een fotosessie voor Instagram-faam is een heerlijke afwisseling op je stranddagen. Al moet je daar wel even wat capriolen voor uithalen: De Rode Muur is namelijk een privéverblijf. De buitenkant is fraai maar binnen in het labyrint is het pas echt feest: je loopt er door een kunstwerk, geïnspireerd op de mediterrane kashba met in elkaar grijpende trappen, platforms, bruggen en een zwembad op het dak met een prachtig uitzicht op de baai. Er zijn vijftig appartementen en… een Airbnb!

CABALLITO DE MAR, Allicante, Spanje

CABALLITO DE MAR, Allicante, Spanje

Het gros van de Nederlandse en Engelse pensionado’s in Spanje zit in en rond het kustplaatsje Moraira. Dat resulteert in een mooi, ietwat aangeharkt gebied waar de Spaanse natuur op zijn best is, en alles goed onderhouden wordt. Hier opende een Belgisch stel Caballito De Mar, een appartementencomplex tegen een berg met tien kamers. Dat heeft allerminst iets met pensionado’s te maken: het is er eerder hip. Een fijn zwembad is er ook en een kamer slokt niet ineens je hele vakantiebudget op.