Nederland24 augustus 2020, door Imara Milatz

Aussie surfparadijs in Zandvoort? Strandtent Noosa it is

Nederland, 24 augustus 2020, door Imara Milatz

Aussie surfparadijs in Zandvoort? Strandtent Noosa it is

Hier aan de kust, de Nederlandse kust, daar gebeurt ieder jaar weer iets moois. Heuse strandtenten herreizen achter de duinen op en worden te midden van de branding opgebouwd om een knallend seizoen tegemoet te gaan. Het stukje strand tussen Bloemendaal aan zee een Noordwijk, het strookje strand beter bekend onder de naam Zandvoort, kreeg er deze zomer (die welbekende zomer van 2020) een frisse nieuwe erbij. En já dat is precies nog zo’n witgeschilderd oase aan de Nederlandse kust zoals we die al zoveel (maar nooit genoeg: we moeten het immers allemaal met hetzelfde stuk kustlijn doen) hebben.

Noosa, zoals de jongste aanwinst van Zandvoort heet, is leuk en voor de volle honderd procent te moeite waard om eens binnen te hoppen. Op mooie én op minder mooie stranddagen. Want bij Noosa haal je tenslotte altijd een beetje van die typische Australisch Surf-sfeer op, when you know you know. 

Noosa Beachclub

Noosa Beachclub

Riet, rotan, een hele boel houtwerk, we kennen het allemaal wel. Zonnige parasolletjes hier, relaxte ligbedjes daar, maar mét een opstapeling van surfplanken langs de wand. Noosa is en heeft alles wat je van een lekkere strandtent wilt dat het is. En dan hebben we het alleen nog maar over hetgeen waar de ogen op gelegd worden. Want zowel binnen en buiten op het terras, waar zowel knappe als comfortabele (waarom lijkt dit elders altijd onmogelijk te zijn) stoeltjes staan, worden de hele dag door lekkere gerechten geserveerd. Zo om en nabij zonsopgang gaat de keuken open voor ontbijt en vanaf dan gaan alle remmen los en mag je gerust tot de laatste zonnestralen van de dag blijven plakken. Op de kaart vind je een hele hoop ‘bowls’, zoals dat zo mooi in het surf-thema past. Van spannende dingen als een greenacolada, mooloolaba tot aan Barbie Gamba’s of een simpele, maar hé it does the trick, Burrata. Oh en we komen snel terug om de bospaddestoelen-truffel ballen (risottini’s) te proeven. Afijn, tijdens het strandtenthoppen behoort Noosa vanaf opening zomer 2020 tot het lijstje vaste prik.

Foto via Tantetrul

Noosa