Nederland, Zandvoort8 juli 2017, door Maartje

Bernies Beach Club Zandvoort

Nederland, Zandvoort, 8 juli 2017, door Maartje

Bernies Beach Club Zandvoort

Zoals je hier in een vroeg stadium las (of hebt kunnen lezen), is strandtent George V a.k.a. George No. 5 in Zandvoort niet meer. De eigenaren van de meest gefotografeerde beachclub van het land besloten terug naar hun Amsterdamse roots te gaan en daar - eveneens aan het water - een volledig nieuwe, alles overtreffende George te gaan bouwen: George Marina. Maar die strandtent met zwembad, herstel: twee zwembaden, in Zandvoort, die staat er uiteraard nog steeds. De tent werd overgenomen, kreeg een chique opknapbeurt en een nieuwe naam: Bernies. Bernies Beach Club Zandvoort voluit.

Barts-Boekje-bernies beach 1

Natuurlijk... We zouden liegen als we zouden beweren dat we George niet in Bernies herkennen. De stoeltjes, het lichte blauw, het vele wit... Alles nog behoorlijk te herleiden. Dat is ook logisch want in principe is Bernies Beach Club er alleen voor dit seizoen. En volgend jaar zien we/ ze weer verder. Wat sowieso blijft het die heerlijk rustig plek, ver van alle buren en met volop parkeergelegenheid. Eén en ander werd bovendien wél wat strakker, chiquer en ook het personeel kreeg een opfriscursus (dank daarvoor Bernies).

Barts-Boekje-Bernies

Op het menu van Bernies de (strand)klassiekers zoals een club sandwich, salades, gazpacho en burgers. Yum. O, en mocht je nu denken... Bernies? Dat was toch iets met het circuit? Klopt! Er is nog een Bernies (Bernies Bar & Kitchen) en die zit boven het welbekende circuit van Zandvoort aan de overkant van de weg (Burgemeester van Alpenstraat 108). Bernies