Portugal30 januari 2018, door Maartje

Olá Onda in Ericeira Portugal

Portugal, 30 januari 2018, door Maartje

Olá Onda in Ericeira Portugal

Een half uur rijden vanaf Lissabon, pal aan het strand, in het noorden van Ericeira, bij dé surfspot van Portugal, ligt dit o zo weergaloos knappe guesthouse: Olá Onda Ericeira. Een guesthouse bovenop een heuvel that is, met een ruime tuin vól met mooi groen, een zwembad en in de niet al te verre verte de zee.

Maar let’s back up in time… Want bijna anderhalf jaar geleden stond op diezelfde plek een oud en vervallen huis wat het Nederlandse koppel Darcie en Jasper hebben gekocht om samen te emigreren naar Portugal en hun droom, het openen van een guesthouse, waar te maken.

Barts-Boekje - Ola Onda Ericeira

Voor Darcie met haar Portugese achtergrond (want: moeder uit Portugal) en Jasper met zijn liefde voor het land én hun gezamenlijke passie voor reizen en surfen (Olá Onda = hallo golf), was er geen twijfel mogelijk over die waanzinnige plek.

Barts-Boekje - Ola Onda Ericeira 3

10 maanden lang hebben ze het pand he-le-maal gerenoveerd. Maar echt helemaal. En daar mogen we blij mee zijn ook, want wát is het fantastisch geworden. Strakke, stijlvolle kamers, waarin bijna alles zelfgemaakt is, en anders is het speciaal gemaakt voor Darcie en Jasper, helemaal naar hun wensen en precies zoals ze het voor ogen hadden voor hun one of a kind Olá Onda in Ericeira Portugal. Al komt dat ook doordat er over de Portugese meubelwinkels nog niet echt te spreken valt en deze twee. Ach, de twee, en al hun helpende vrienden en familie, zijn zelf super creatief. All good.

Barts-Boekje - Ola Onda Ericeira1

Een guesthouse met een verhaal dus, voor iedereen die van surfen (ook zeker voor de beginners), de oceaan, mooie stranden, gebakjes (pasteis de nata!!!!), wijn, natuur en de Portugeese cultuur houdt.

Olá Onda telt vijf ruime kamers en per kamer is er plek voor 2 tot 3 gasten. O, en aankomende winter gaat dit stel weer een uitdaging aan: ze gaan namelijk óók nog eens het andere huis op het terrein opknappen. Hier komt een keuken in waardoor het adres nog net wat meer perfect wordt voor wie met het gezin de Portugese hort op wil.

O, had ik al gezegd dat het maar 10 minuten lopen is naar het strand en het typisch Portugese vissersdorpje - met wit blauwe huisjes! - Ericeira? En dat er elke zondagochtend yogasessies zijn in eerder genoemde groene tuin? Juist, gaan dus, naar Olá Onda in Ericeira!

Ola Ondá Guesthouse Ericeira

Rua Encosta da Abadia, 4 2655-432 Ericeira

x Juliette