België8 oktober 2019, door Maartje

Op naar Hasselt, en dan slapen we bij ’t Hemelhuys

België, 8 oktober 2019, door Maartje

Op naar Hasselt, en dan slapen we bij ’t Hemelhuys

Alleen al vanwege die naam wil ik linea recta terug naar charmehotel ’t Hemelhuys in het leuke Hasselt, want hemels is het er. En charmant ook. Het kleinschalige hotel met slechts vijf kamers in het hart van Hasselt is een project van twee vriendinnen, Anne en Liesbeth. Zij gaven alle vijf de kamers die het hotel telt namen die verwijzen naar edelstenen: Aventurijn, Parel, Amethyst, Aquamarijn en Tourmalijn.

't Hemelhuys Hasselt

't Hemelhuys Hasselt

Niet zomaar: de inrichting van de kamers is afgestemd op de kleur van de betref- fende edelsteen voor die kamer. Samen zorgden de twee vriendinnen voor een brocante, sfeervolle inrichting: kalkverf op de muren, Belgisch linnen op bed, terracottategels op de vloer en overal antiek uit de Franse Provence. In de badkamers producten van het – naar mijn idee ernstig ondergewaardeerde want o zo lekker – l’Occitane, perfecte keuze hier binnen deze franse hemel. Ook hier een geweldig ontbijt met een keur aan broden, croissants en pistolets dagelijks gebakken door de gastvrouwen.

Gastvrouwen overigens die precies weten hoe ze hun gasten moeten behandelen: goed geïnformeerd over de beste adressen in de omgeving, ingetogen wanneer nodig, enthousiast en behulpzaam als gewenst en voor iedereen een presentje op de kamer: Belgische chocolade, what else.

’t Hemelhuys, Hemelrijk 15, Hasselt

hemelhuys.be