3 oktober 2017, door Maartje

Open: Sotto Pizza Kadijksplein

3 oktober 2017, door Maartje

Open: Sotto Pizza Kadijksplein

Ah ja, de pizza's van Sotto vervelen niet snel. Vrijwel nooit willen we zeggen. En nu heeft de Amsterdamse pizzaclub er een nieuwe locatie bij, op het Kadijksplein. Vinden we fijn want het Kadijksplein is een fraaie hoek: vaak vergeten (en dus meestal wel een plekkie te vinden) en meer dan eens precies in het midden voor al met mee af te spreken volk.

Barts-Boekje- sotto pizza

De eerste Sotto Pizza zat aan de Amstelveense weg. Dat was feest. De tweede opende stukken centraler, aan de Roelof Hartstraat. Daarna kwam er ander goed nieuws, namelijk dat Sotto Pizza als eerste pizzarestaurant van Nederland officieel het exclusieve Verace Pizza Napoletana keurmerk mag dragen. En dat wil wat zeggen (lees je via de link). Een succesverhaal al met al, en dus mocht Sotto Pizza nummer drie komen, aan het Kadijksplein.

De pizza's bleven hetzelfde (gelukkig), het restaurant werd in dezelfde sfeer opgebouwd als de vorige twee locaties met een grote pizzaoven centraal achter de bar, lekker in het zicht (gelukkig) maar de jongste Sotto telg lijkt de grootste van het stel (fijn!). See ya soon Sotto! Sotto

Meer pizza? Ga ook vooral even kijken bij de nieuwe Pizza Heart Bar in Amsterdam Oost